Posted on: May 21, 2019 Posted by: sloga Comments: 0

KPD “SLOGA” Pakrac je u partnerstvu sa Srednjom školom Pakrac potpisala Ugovor o dodjeli financijskih sredstava s Agencijom za elektroničke medije (AEM) za provedbu projekta MOJA PERSPEKTIVA.


Osnovni cilj projekta ja poticati medijsku pismenost, razvijati kognitivne i društvene vještine, sposobnost i kapacitet učenika da preuzmu odgovornost i zadaću uređivanja školske web stranice, youtube kanala (objava primjerenih sadržaja), DM (FB i Instagram škole) kako bi bili pristupačniji, prihvaćeniji i atraktivniji mlađim učenicima osnovnih škola čime bi se povećao broj zainteresiranih za upis Srednje škole u Pakracu. 


Škola je do sada potpisala partnerstvo, odredila osnovne strategijske pravce, formirala uređivačku grupu i provodi anketu u osnovnim školama Pakraca i Lipika. Održane su radionice o medijskoj pismenosti, od toga što je vijest do kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja i audio vizualnih događaja, afirmativnog izražavanja.

Projekt će se provoditi do listopada, a njegovo težište preuzimaju učenici prvih razreda koji će se najdulje “razvijati” u ovom smislu, najdulje ostati u školi, koja će, duboko vjerujemo, nuditi mladima sve više s kvalitetnim profesorima, atraktivnim zanimanjima i programima, dodatnim sadržajima.