Posted on: May 21, 2019 Posted by: sloga Comments: 0

Finski centar AITA pozvao je Hrvatsku na 13ti EDERED YOUTH ENCOUNTER u Finsku/Hanko koji se ove godine održava pod naslovom “It’s My Nature”. Običajno pozivaju po 5 mladih iz zemalja EU (i šire) od 15-17 godina koji će sudjelovati na dramskim radionicama i performanskima, a sljedeći susret organizira se u Hrvatskoj 2020. godine.

Iz Hrvatske putuje 5 mladih: iz Zagreba dvoje (ZeKaeM, Tirena), iz Čakovca, iz Splita, a naša glumačka skupina je pozvana od strane Hrvatskog centra za dramski odgoj imenovati predstavnika/cu, što nam je ogroman kompliment i čast.

Poziv je uslijedio početkom godine, a imenovana osoba je KRISTINA ZEDNIK; radi svoje predivne osobnosti, odličnog uspjeha u školi kao učenica opće gimnazije u Pakracu, služi se engleskim jezikom, dobno odgovara, sudjelovala je ove godine u dva EU projekta, izuzetno talentirana – što je sasvim dovoljno. Polaznicima su plaćeni troškovi boravka, put nije. Kako smo imali vremena, taj trošak smo kandidirali kao projektni prijedlog Gradu Pakracu, kartu kupili, a naša Kristina putuje 05.08.2019. u Finsku predstaviti sebe, naš grad, a usuđujem se reći, zajedno s još 4 mladih, našu domovinu! 

To je izvjesno, a time potrebno i podijeliti s vama!