Posted on: May 28, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

Imaš više od 15, a manje od 25 godina? Voliš film? Imaš mobitel, kameru, možeš posuditi?
Nakon što čuješ termin „IMAM STAV“ – razvij svoju ideju na temu NASILJE U VEZI iskazujući svoj stav o tome da je baš TVOJA asocijacija/ideja.. i SNIMI FILM u trajanju do 3 minute, šalji:

  • putem Google drive-a ili nekog drugog servisa – dostavite link s naznakom „IMAM STAV“ na mail: sloga@kpd-sloga.hr
  • DVDa – putem pošte na adresu: KPD „SLOGA“ Pakrac, Trg pape Ivana Pavla II 10, 34550 Pakrac, Hrvatska

Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 20. lipnja 2020.

Festival je natjecateljski – selektiramo do 30 filmova za prikazivanje i pozivamo autore k nama, a k tome biramo i tri najbolja uratka čije ćemo autore nagraditi za:

Prvo mjesto 1.500,00, drugo 1.000,00, a treće s 500,00 kn!

Sve se održava u Pakracu, a njegovo prvo izdanje će se održati 29. i 30. lipnja 2020.

Organizator festivala je Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac.

U natjecateljskom dijelu bit će prikazano do 30 domaćih i međunarodnih filmova na zadanu temu, a sudionike očekuju filmske/video/foto radionice te druženja s ostalim pozvanim autorima i sudionicima festivala.

Pravilnik, prijavnicu, suglasnost za maloljetne sudionike te ostale informacije možeš naći i na mrežnoj stranici: www.kpd-sloga.hr

Potrebno ti je više informacija ili objašnjenja, pitaj: sloga@kpd-sloga.hr

DA VAM BUDE BLIŽE K OVOJ OZBILJNOJ TEMI:
Verbalne napade smatramo dijelom emocionalnog ili psihološkog nasilja. Tu ubrajamo još prijetnje, zastrašivanje, zabrane, prijetnje samoubojstvom, okrivljavanje same osobe za nasilje, ismijavanje, korištenje pogrdnih naziva i sl. U širem smislu u emocionalno nasilje ubrajamo i praćenje, kontrolu socijalnih kontakata, kontrolu aktivnosti na društvenim mrežama, uništavanje osobi dragih predmeta, pritiske i pokušaje izolacije osobe od drugih bliskih ljudi. Osim emocionalnog u vezama razlikujemo još tjelesno,spolno i ekonomsko nasilje. Često su nasilnici osobe nižeg samopoštovanja i imaju lošiju sliku o sebi, te osobe prihvaćaju rodne stereotipe, imaju slabiju samokontrolu ili lošije razvijene komunikacijske vještine. Sklonost nasilju se povezuje još s češćom konzumacijom alkohola i drugim ovisnostima. Svi smo barem jednom susreli nasilje u vezi, a ta veza ne mora biti nužno veza osoba različitog spola, može biti I veza dva prijatelja/ice.

IZRAZITE SVOJ STAV!
ZAIGRAJTE MOGUĆE ULOGE!
PROMOTRITE ISTRAŽITE!
BUDITE PUTOKAZ ŽRTVAMA NASILJA _ ŠTO TREBAJU UČINITI?