Posted on: May 25, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

Uz slogan „Svaki dan novi video, nova informacija, nova emocija“, započeli smo s virtualnim, ali i stvarnim radom Ku(kulturna) Ku(kućna) TV(televizija) koju provodimo kao dio aktivnosti u projektu IMAM STAV temeljem ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (sredstva usmjerena mladima iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću 2019/2020.).

KuKuTV je oblik afirmativno-kreativnog izražavanja, istovremeno informiranja putem društvenih mreža Facebook i Instagram, a bazira se na teme vezane uz područje Pakraca i Lipika, kulturu, znamenitosti, naše posebnosti po izboru sudionika. Zaustavljeni pojavom i opasnostima koronavirusa u provođenju svog projekta pronašli smo rješenje u KuKuTV kojime smo okupili mlade Pakraca i Lipika te ih potaknuli da artikuliraju svoj stav i viđenje stvari oko sebe, da istražuju i prezentiraju između ostaloga i svoj zavičaj. Prvoj objavi, odnosno najavi KuKuTV, prethodila je virtualna radionica „JA u DM“ unutar koje su mladi upoznati s načinom i funkcioniranjem DM, kreirali vijesti, stvarali afirmativne i konkretne vijesti te „KEKS“ u jednome dijelu, prvenstveno komunikacijskih vježbi. Drugi dio ove radionice obuhvaćat će socijalne, kognitivne i emocionalne vještine – sve u svrhu izgradnje cjelovite osobe koja može razviti, pokazati i IMATI STAV.

KuKuTV poštuje određena “pravila”; da je sadržaj vezan za kulturu (bilo protagonist, bilo način kreiranja priče, bilo tema), ideju razrađuju sami mladi (istražujući temu, smišljajući način prezentacije, realiziraju), temama se treba obuhvatiti područje Pakraca i Lipika i na taj način doprinosimo promociji prekrasnih lokacija i činjenica o ovim gradovima i samom projektu. Svaka realizacija videa ima određenu emociju čime pokušavamo poticati mlade i na razvoj stavova, na uključenje mladih kojima se sviđa naš rad.

U najavi novih aktivnosti u projektu IMAM STAV ćemo naknadno obavijestiti, a do tada nas pratite na:
https://www.facebook.com/pg/kpd.sloga/posts/?ref=page_internal https://www.instagram.com/kpd_sloga/