Posted on: September 4, 2023 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

U srijedu, 20.9.2023., u 20:00 sati na pakračku pozornicu nam stiže Kazalište Virovitica s predstavom “Budala za večeru”.

Moderna komedija zabune Francisa Vebera Le diner de coins – Večera  za budale mogla bi svakako  imati podnaslov Anđeo s greškom protiv Lucifera.

Anđeo s greškom ( Francoise) ovdje je simbol dobrote, nesebičnosti, plemenitosti, upornosti i poštenja… zapravo svega dobroga što ovom svijetu itekako nedostaje. Iako u svom nastojanju i djelima ostane usamljen taj isti svijet ga počne doživljavati i odnositi se prema njemu kao prema budali.

Lucifer u liku Pierra utjelovljenje je bahatosti, prepotencije, materijalističko-hedonističkog pogleda na svijet u kojem je dopušteno, pa čak i preporučljivo, ismijavati i ponižavati druge i drugačije.

No susret tih dvaju svijetova ponekad na sreću krene potpuno nepredviđenim tokom… jer Anđeo (Francoise) ima grešku i  svaka njegova dobra namjera Lucifera ( Pierra) uvali u još veće nevolje. Na nesreću ovo je samo komedija zabune, a ne stvarni život koji  na komičan i pomalo poučan način potvrđuje izreku: Put u pakao popločen je dobrim namjerama.

Draško Zidar 

Tekst: Francis Veber

Režija: Draško Zidar

Igraju: Goran Vučko, Sara Lustig, Goran Koši, Silvijo Švast, Iva Slavić, Draško Zidar

Trajanje predstave: 105 minuta

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija u 2023. godini.