Posted on: May 11, 2022 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

U 18:00 sati vas očekuje film: KOŠNICA, redateljice Blerte Bashollisnimljen prema istinitim događajima koji je apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg Sundance Film Festivala kao dobitnik nagrada za najbolji film od žirija i od publike te za najbolju režiju. Film je bio jedan od 15 finalista za nominaciju za Oscar za najbolji međunarodni film. U suradnji s udrugom Pari Pikule prilagođen je slijepim i slabovidnim osobama koje film mogu pogledati uz pomoć mobilne aplikacije MovieReading.

KPD “SLOGA” Pakrac u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac – Lipik i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN prikazivat će film od 13. do 15. svibnja 2022. u 18 sati, pri čemu osobe s invaliditetom i žene pripadnice ranjivih skupina po prethodnoj najavi svojih udruga ostvaruju pravo na ulaznicu za samo 15,00 kuna.Nemamo često priliku gledati film s Kosova, o ženama poduzetnicama, njihovom dostojanstvu i hrabrosti, maloj ženskoj revoluciji uz ajvar i med!

Sinopsis filma: Fahrijin je muž nestao za vrijeme rata na Kosovu. Nakon što njegove pčele prestanu proizvoditi med, glavni izvor prihoda cijele obitelji, počinju se gomilati financijski problemi. Fahrije odlučuje početi proizvoditi ajvar i pokreće mali poljoprivredni obrt sa još nekoliko žena iz sela. Patrijarhalna seoska zajednica u kojoj žive, međutim, na njihov pothvat ne gleda blagonaklono…Film je topla i snažna priča o upornosti žene koja unatoč velikom pritisku okoline uspijeva izgraditi bolji život za sebe i svoje sumještanke.

U 20:00 sati vas očekuje potpaljivačica. Uskoro stiže prava filmska poslastica za sve ljubitelje Zaca Efrona i trilerskog žanra. Potpaljivačica (Firestarter) nova je adaptacija filmskog trilera snimljenog prema romanu Stephena Kinga. Film je režirao Keith Thomas, dok su scenarij i glazbu radili Scott Teems i John Carpenter, poznati po doprinosu u filmskoj franšizi Halloween (Noć vještica), također za scenarij i glazbu.

Ovaj film je projekt produkcijske tvrtke Blumhouse s Jasonom Blumom kao izvršnim producentom (Halloween, The Invisible Man). U filmu sudjeluje i dobitnik Oscara, Akiva Goldsman (I Am Legend, Constantine) za Weed Road Pictures.Djevojka s izvanrednim pirokinetičkim moćima pokušava zaštititi sebe i svoju obitelj od zlokobnih sila koje je žele zarobiti i kontrolirati. Više od desetljeća roditelji Andy (Zac Efron; Ekstremno opaki, šokantno zao i podli; Najveći šoumen) i Vicky (Sydney Lemmon; Strah od hodajućih mrtvaca, Sukcesija) su u bijegu te očajnički skrivaju svoju kćer Charlie (Ryan Kiera Armstrong; American Horror Story: Double Feature, The Tomorrow War) od korumpirane savezne agencije koja želi iskoristiti Charlijeve posebne moći za izradu moćnog oružja za masovno uništenje.Charlievu moć pokreću ljutnja i bol, a njen otac Andy joj pomaže naučiti kontrolirati istu. Međutim, po navršavanju 11 godina Charlie se sve teže nosi s kontroliranjem moći vatre. Nakon jednog incidenta, obitelj i njihova tajna lokacija se razotkrivaju. Tajanstveni operativac (Michael Greyeyes; Divlji Indijanac, Rutherford Falls) dobiva zadatak uloviti obitelj i Charlie. Charlie ima druge planove.

U filmu također glume Kurtwood Smith (Amityville: Buđenje, Hitchcock), John Beasley (The Purge: Anarchy, The Sum of All Fears) i Gloria Reuben (Lincoln, Mr. Robot).