Posted on: May 24, 2022 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

Dobrodošli na POTONUĆE TITANIKA (Ludens teatar).

Još jednu komediju u ovoj kazališnoj sezoni u projektu potpomognutom sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Tekst je po predlošku Johna Fiskea, redatelj je Ivan Penović, a glumci su Janko Rakoš i Sven Šestak uz glas Zorana Šprajca.

Predstava o nastajanju predstave. Dva glumca, ne pretjerano dobra, imaju ideju o stvaranje predstave o Titaniku. Ne žele upotrebljavati scenografiju jer je to staromodno. Oni žele ispuniti prostor čarolijom glume. I s nešto masovnog umiranja. Dakle, sve ono što publika uobičajeno želi vidjeti. Njihova ideja predstave od početka zvuči kao promašaj (vjerujte, i jest), ali to ne sprečava naš dvojac u neumornom pokušaju da nešto sklepaju. Uostalom, ugovorne obaveze moraju se izvršiti!“Titanik je potonuo!

Otkrivanjem glavne točke radnje odmah na početku, Sven i Janko će vješto izložiti sve dokumentarne dijelove o gradnji, plovidbi, putnicima i vlasnicima Titanika. Nije to lagan zadatak, ali naši dečki su se dobro pripremili. Sven je tri puta gledao Hamleta i čak jednom MacBetha, a Janko je posudio čak tri knjige iz knjižnice o društvenim klasama i gradnji brodova.

⭕️⭕️Predstava je drugi događaj u programu “Pakračkog ljeta 2022.” .Vidimo se s osmijehom u Hrvatskom domu “Dr F. Tuđman” utorak 31.05.2022. u 20 sati. Cijena ulaznice 40,00 kn (kupnja moguća i od 27.-29.5. u terminima kina)