Posted on: February 19, 2016 Posted by: sloga Comments: 0
  1. obljetnicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj suradnički ćemo obilježiti u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman”, petak 26.02.2016. godine, programom kojega je izabrala Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a ispred koordinacije udruga iz Domovinskog rata u Pakracu te ista skrbi o nezaboravu ovog važnog trenutka naše povijesti. Program se provodi pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

U prvom dijelu programa, koji počinje u 18 sati, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, g. Miroslav Ivančić,  poglasit će najuspješnije učeničke literarne radove kao završetak ovogodišnjeg natjecanja u već tradicionalnom projektu kojega provodi udruga u suradnji sa školama u Pakracu i Lipiku, naslova „Mladi i Domovinski rat“.

U nastavku večeri na drugačiji način, glazbeno scenskim programom „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“, promovirat će se dvije knjige:

„58“ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca – autora Damira Markuša i

„Ne plači, moj dobri anđele“ – Damira Plavšića.

Promociju će popratiti članovi Dječje glumačke sekcije KPD „SLOGA“, glazbeno – članovi Kulturno umjetničkog društva KAMEN iz Sirača, a autorske će tekstove, osim autora knjiga osobno, čitati članovi: Ksenija Vacek, Suzana Sudar, Jadranka Kelemen i Tomislav Pokorny.

 

POZIVNICA -knjiga