Posted on: March 2, 2016 Posted by: sloga Comments: 0
Uz redovni kino program vikendima (petak, subota, nedjelja) unutar kojega nastojimo biti i aktualni i suvremeni, a k tome zagovoriti dobar film i različitost u žanrovima, u ožujku smo pripremili nekoliko izvanrednih programa kojima dodatno želimo doprinijeti promociji određenih društvenih prilika, osoba, lokalno i globalno važnih događaja u nadi da ćete vi, draga publiko, izabrati vrijeme i sadržaj za posjetu kinu!

 

ŽENIJALNO!
Međunarodni dan žena, 08.03. 2016. s početkom u 18 sati film Brooklyn
Premijerni naslov, romantična drama snimljena po istoimenoj hit knjizi Colma Toibina.
Smješten je u 1950-te, doba kad se iz Irske nemilice odlazilo trbuhom za kruhom u obećanu zemlju Ameriku. Mlada Elis se odluči odseliti u New York. Za sobom ostavlja majku i sestru te odlazi s dozom optimizma u budući život. Elis uskoro upoznaje mladića, dobiva zaposlenje i priliku za novi uspješni život. Kada joj nenadano umre sestra, ona se mora vratiti kući. Tamo će susresti novog udvarača. Hoće li joj to pokvariti planove koje je imala u Americi?
Najveći ljubavni film godine, priča o upornoj djevojci i jednom vremenu kada su vrijedila drukčija pravila nego danas, Brooklyn je nominiran za tri Oscara u najvažnijim kategorijama, onoj najboljeg filma, najbolje glavne glumice (Saoirse Ronan) i adaptiranog scenarija. Uz izvrsne uloge Brooklyn donosi i šarmantan prikaz nekadašnje Amerike od prije 60 godina te minuciozan uvid u irsku zajednicu u njujorškom Brooklynu tih godina.

Ulaznica: 25,00 kn a organizirane grupe učenika 18,00 kn


 

DOMOLJUBNO, na FRANCUSKi način
SVE JE BIO DOBAR SAN (Le Frenchie de Vukowar) Branka Ištvačića, 10. ožujka 2016. u 19 sati
U suradnji s Udrugom hrvatsko francuskog prijateljstva Lipik prikazat ćemo potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” (90 minuta) koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu rađen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik, i Udruge Artizana iz Zagreba.

Ulaznica: 15,00 kn a organizirane grupe učenika 10,00 kn.


 


USKRS
Papa Franjo: Put do Svete Stolice
Ususret tri godine pontifikata pape Franje imamo jedinstvenu priliku ponuditi vam spektakularnu filmsku priču o životnom putovanju prvog isusovca na čelu katoličke crkve – pape Franje. Film papa Franjo: Put do Svete Stolice je biografski film o životnom putu Jorgea Bergogolija, pape Franje; dugo, teško i dirljivo životno putovanje od tinejdžera do Vatikana. Film je od strane HAVCa kategoriziran za SVE uzraste, u distribuciji je 2i filma i traje 104 minute. Na dan izlaska ovog filma u Hrvatskoj, 24. ožujka 2016. godine, Veliki četvrtak, u dogovoru sa župnikom RKT crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu, premijerno ćemo ga prikazati nakon misnih obreda u 19:30 sati. Oni koji ne stignu ili im je kasno, film mogu vidjeti i na Uskršnji
Ponedjeljak, 28.03.2016. u 19:00 sati.