Posted on: July 8, 2013 Posted by: sloga Comments: 0

Danas je predsjednik naše „SLOGE“, Damir Špančić, u Zagrebu, Muzej Mimara, u 11 sati potpisao ugovore kojima smo postali sudionici projekta digitalnog opremanja kino dvorana i dio tima za razvoj kinoprikazivačke djelatnosti. Ugovore je, osim KPD „SLOGA“, potpisalo još 28 kino prikazivača iz 27 hrvatskih gradova, 18 županija. U našoj županiji smo jedini a u bližem okruženju kina će digitalizirati Daruvar, Novska i Kutina. Osim ugovora o korištenju sredstava s Ministarstvom kulture RH, potpisan je ugovor s HAVCom o programskim obvezama i ugovor s isporučiteljem o isporuci digitalne kino opreme. Cijeli projekt je rezultat provođenja Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva 2010.-2014. HAVCa i Strateškog plana Ministarstva kulture RH. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i gradskih samouprava a ukupna mu je vrijednost 12.477.500,00 kuna. Iznimno je važno naglasiti da i naš grad sufinancira projekt iako, za razliku od drugih gradova, u našem slučaju govorimo o udruzi i vlasništvu koje nije gradsko – što pokazuje nastojanje svih nas koji u projektu sudjelujemo dobronamjernost za novi, a opet stari i dugo očekivani kulturni sadržaj. U ime našeg grada potpisivanju ugovora nazočila je po ovlaštenju zamjenica gradonačelnika Anamarija Blažević.

Dragi članovi „SLOGE“, pred nam je još jedan veliki zadatak koji zahtjeva dobar timski rad, još više volonterskog angažamana i dobre volje, a vjerujem ponajviše radosti kad se naša dvorana napuni  pljeskom. Valja nam pripremiti program u skladu s obvezama koje smo preuzeli, vratiti kinu značaj kao kulturnom središtu ne samo s hit filmovima već koristiti i film kao instrument učenja, upoznavanja, predstavljanja u vremenu kada nam to svima treba biti važno.

Dragi sugrađani, podržite nas u našem radu i aktivnostima, kako aktivnim sudjelovanjem s prijedlozima, tako i pasivnim – kupnjom kino karte.

Dragi grade – hvala!

Redovno ćemo vas izvještavati o tijeku radova, našem prijedlogu programa i svemu drugome što nas vodi ispred veeeelikog ekrana. E da, kino platno je 9×4 metra!!! 🙂