Posted on: July 19, 2013 Posted by: sloga Comments: 0

Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“
30. i 31. kolovoza (petak i subota) od 17 do 20h

U srijedu, 19. lipnja 2013. godine u u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“  Pakračani su imali priliku upoznati se s orijentalnim plesom. Dvije gostujuće plesačice naizmjeničnim solo nastupima različitih karaktera i ugođaja plijenile su pozornost gledatelja. Atraktivnu prezentaciju pratilo je predavanje Adela Saida, dr.drame i govora tijela /Academia per arte dramatica, „Silvio d’Amico“ Roma/, upotpunivši tako vizualni doživljaj dubljim razumijevanjem orijentalnog plesa.

 

[wppa type=”slideonlyf” album=”2″ align=”center”][/wppa]

 

Adel Said zainteresiranim Pakračanima nudi i mogućnost stjecanja praktičnog iskustva, kroz ljetnu radionicu orijentalnog plesa. Radionica je namijenjena svima, bez obzira na spol, dob, fizičke predispozicije i predznanje. Kroz meke i fluidne pokrete, potpuno prirodne za tijelo, moće ćete istraživati načine na koje se tijelo može kretati i izražavati. Uz uvažavanje nekoliko osnovnih pravila, moći ćete sami postati dramaturg, autor, kreator svog plesnog izričaja i stila. Iskusit ćete i brojne fizičke, emocionalne i energetske dobrobiti. Neke od njih su:
  • dobra kardiovaskularna vježba, povećanje gipkosti i snage tijela, bolja tjelesna ravnoteža, motorika i koordinacija, smanjenje bolova u leđima i vratu, rad s mišićima koji se koriste pri porodu, poboljšanje cirkulacije, elegancija i lijepo držanje, osjet za glazbu
  • uklanjanje stresa i depresije, sloboda izražavanja osobnosti i vlastitog doživljaja glazbe, samopouzdanje, zabava, osjećaj senzualnosti i profinjenosti
  • energetska ravnoteža u organizmu i bolji protok energije
Radionica podrazumijeva vježbe i rad do druge razine vježbanja (kreator/ica i plesač/ica) a po želji polaznika i nastavak. Cijena radionice je 200kn.
PRIJAVA polaznika/ca: prijavu možete izvršiti do 20. kolovoza 2013. na: sloga@kpd-sloga.hr ilimroncevic@gmail.com

Potrebno je minimalno 10 prijavljenih polaznika kako bi se radionica održala. 
Želite li se dodatno informirati o radionici nazovite na 098/1668111 (Mirna Rončević)