Posted on: September 24, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

22 ljudi sa svojstvima”

naši gosti:

Započinje zabavni, inovativni i interaktivni animacijski program publike o nepoznatim vidovima scenskih djela i vrednovanju kazališta od onoga „iza“ scene s proba i procesa stvaranja do izvedbenog proizvoda. Kroz ukupno tri susreta u organizaciji Bacača sjenki, vodit će nas ugledni profesionalci iz svijeta kazališta koji će podijeliti s nama, u razgovoru i neformalnom druženju, svoja profesionalna i životna iskustva. Pri svakom susretu prikazat će se kratki traileri s pogledom na opus svakoga umjetnika.

Prvi susret je u srijedu, 30. rujna 2020. u 18 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu s BOJANOM NAVOJCEM – kazališnim, filmskim i TV glumcem, performerom, autorom brojnih predstava i plesnih izvedbi, ali i fotografa, pisca i konceptualnog umjetnika. Ovoga puta njegova osnovna tema je „prizivanje“ inspiracije, priprema sebe za umjetnička ostvarenja i savladavanje osobnih i društvenih prepreka.

Drugi susret je u subotu, 03. listopada 2020. godine u 18 sati, na istome mjestu, s DAVOROM ŠPIŠIĆEM – nagrađivani pisac, dramaturg i dramatičar, kazališni kritičar, svjetski putnik i kulturni aktivist. Predstavit će se kao pisac starog i novog doba, pisac transformacije.

A treći, ujedno zadnji, u četvrtak 30.listopada 2020. ponovno u 18, uveličat će NEVA ROŠIĆ – velika filmska, kazališna, radijska i TV glumica, redateljica, edukatorica. Predstavit će svoju dugogodišnju karijeru prve dame HNK u Zagrebu, predavački i redateljski rad i objasniti nam svoj cjelokupan glumački rad na filmu, u kazalištu, TVu i radiju.

Pozivamo vas, draga publiko, osobito ljubitelje filma i kazališta, sve amaterske radnike u kulturi i članove kulturnih društava bilo koje izvedbene umjetnosti, radnike u kulturi, nastavnike i odgajatelje, djecu i mlade – sudjelujte u ovom programu potpuno besplatno, upoznajte se s umjetnicima čiji opus inspirira, nadopunjuje, podržava naše rad i djelovanje!

Program sufinancira Ministarstvo kulture RH.