Posted on: April 17, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

Sinoć je amaterska glumačka skupina KPD “Sloga” izvela premijerno predstavu koju je pogledalo tek stotinjak građana, što se po pljesku i smijehu prisutnih činilo više.

Iako amateri s vrlo malo “proba u nogama” u pripremi ove predstave, glumci su izvanredno predstavili likove i uloge na komičan način nam objašnjavajući Pakrac i prilike života u njemu.

Tekst predstave, inspiriran jednom starom jednočinkom o ljetnikovcu, autorica je postavila u oblik komedije unutar kojega s malo satire dira “rak rane” naše svakodnevice;
od ceste D5, nezaposlenosti, situacija s bolnicom i sl.

Martina Lukić (Zdenko) igrala je uloge pregovarača-kupca, prosjaka, vojnog zapovjednika, Ksenija Vacek (Pia) uloge dosadne susjede, pralje i trudnice, David Stokić (Kornelije) igrao je vojnog bubnjara i kopile oca (Stanka, Cigana kojeg je izvrsno u glavnoj ulozi vlasnika ljetnikovca odigrao Tomislav Pokorny – Poky.

Predstava će već sutra, 18.04.2015., biti odigrana u Petrovaradinu gdje KPD “SLOGA” Pakrac, zajedno s pjevačkom skupinom uzvraća prijateljski posjet HKPD “Jelačić”.

Za one građane koji iz bilo kojeg razloga nisu pogledali premijernu predstavu u Pakracu, najavljujemo nastup u Domu kulture u Novoj Gradišci 25.04.2015. u 20 sati. “SLOGA” ondje ovom predstavom, za koju je ulaznica 15,00 kn, pomaže u prikupljanju sredstava za opremanje prostora Udruge za pomoć osobama s autizmom.

U svakom slučaju, BRAVO
 

Galerija fotografija: