Posted on: February 26, 2018 Posted by: sloga Comments: 0

Pozivamo vas na premijeru predstave ROZA ROZ, Glumačke skupine KPD “SLOGA” Pakrac u Hrvatski dom “Dr. F. Tuđman” Pakrac, na Dan ružičastih majica – dan prevencije (vršnjačkog) nasilja, zadnje srijede u veljači; 28.02.2018. s početkom u 19:00 sati.

Predstavu igra sedam ženskih likova u kampu etno modnog dizajna koje, kroz druženje  u stankama između radionica kampa, otvaraju razne teme i oblike međusobnih odnosa, uključujući i verbalno nasilje, ali i njegovo sprječavanje. Djevojke ističu osobne situacije iz kojih proizlaze i drugi složeni odnosi u kojima se nalaze; veza s nasilnikom, problemi unutar obitelji, posvojeno dijete, usamljenost, različitost u izgledu i ponašanju, međusobne osude, ismijavanja i vrijeđanja.

Kao i sve naše dosadašnje predstave, koje stvaramo zajedno s glumcima (djeca i mladi) i ova predstava ima cilj upozoriti publiku na stanja i doživljaj odnosa koje u svakodnevici smatramo “normalnim” ili prihvatljivim, a pojedince takvi odnosi ipak bole i, ponekad trajno, emocionalno oštećuju.

Pa opet, i ova predstava ima svoj HAPPY END!