Posted on: October 16, 2023 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

Ovog vikenda (20.10., 21.10. i 22.10.) u našem kinu očekuju Vas projekcije filmova “Gulliverov povratak” i “The Exorcist: Believer”.

U 17 sati imate priliku pogledati animirani film “Gulliverov povratak” koji se temelji na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj.

U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

Žanr: avantura, obiteljski

Redatelj: Ilya Maksimov

Glumci: Ivan Colarić, Matko Knešaurek, Tara Thaller, Ervin Baučić, Robert Ugrina, Ivan Mokrović, Ronald Žlabur, Adnan Prohić, Daniel Dizdar

Trajanje filma: 90 minuta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PhCDMAz47Ek

U 19 sati pogledajte “Egzorcist: Vjernik”, prvi dio reanimirane trilogije u režiji Davida Gordona Greena. Od smrti trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) sam je odgajao njihovu kćer Angelu (Lidya Jewett). Ali kada Angela i njezina prijateljica Katherine (Olivia Marcum) nestanu u šumi, samo da bi se tri dana kasnije vratile bez sjećanja na ono što im se dogodilo, to pokreće lanac događaja koji će natjerati Victora da se suoči s nadirom zla i, u svom užasu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Christine ‘Chris’ MacNeil.

Žanr: Horor

Redatelj: David Gordon Green

Glumci: Ellen Burstyn, Leslie Odom Jr., Jennifer Nettles

Trajanje filma: 111 minuta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PIxpPMyGcpU