Posted on: May 13, 2024 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

18:00 Priča o leptiru

Hrabar, simpatičan, ali nespretan leptir s jednim krilom imena Patrick kreće na putovanje života sa svojim najboljim prijateljima, gusjenicom Martyjem te Jennifer, leptiricom koja se boji visina. No, prije svega, Patrick se mora suočiti sa svojim strahovima, prihvatiti svoju jedinstvenost boreći se protiv promjenjivih vremenskih prilika, ljudi i tri zle ptice željne osvete. Priča o leptiru je priča o samospoznaji i herojstvu ispričana s puno humora ističući poruku da su naše razlike manje važne od veza koje dijelimo, te da se pravi karakter pokazuje u teškim situacijama.

Žanr: animirani

Redatelj: Sophie Roy

Trajanje filma: 88 minuta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UYrifnz-V5Y&t=12s

20:00 Challengers

Redatelj Luca Guadagnino, poznat po besprijekornom smislu za estetiku, na velika se platna vraća sa seksi dramom „Izazivači“ i briljatnom Zendayom u glavnoj ulozi!

Tashi, nekoć budućnost tenisa, trenirala je svog supruga Arta za uspjeh na Grand Slam turnirima. Kako bi ga izvukla iz niza poraza, tjera ga da igra na turniru niže razine tzv. Challenger, gdje će se suočiti s Patrickom, poraženim rivalom s kojim oboje imaju kompliciranu povijest.

Žanr: drama, romantika, sport

Redatelj: Luca Guadagnino

Glumci: Zendaya, Josh O’Connor, Mike Faist, Jake Jensen

Trajanje filma: 131 minutu

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=a4K1qI2FoXA