Posted on: June 14, 2017 Posted by: sloga Comments: 0

U programu “Pakračkog ljeta” nastupila je i naša Dječja glumačka skupina KPD “SLOGA” s predstavom “Ivica na zrnu graška” pred 180 gledatelja. Zahvaljujemo publici na pljesku i čestitkama, osobito roditeljima glumaca (kojih je 16) na podršci i razumijevanju. Predstava je autorska, voditeljice sekcije Dubravke Špančić, a u produkcijskom smislu uz podršku Marine Ančić na reflektorima, Stefani Čenan na zvučnim efektima, Jadranke Kelemen i Damira Kligla na raskošnoj scenografiji te Jozza Hodaka pri izboru glazbe.
Samu priču, koja prikazuje lutanje Ivice i Marice šumom uz strahove s kojima se susreću, vješticu, zvukove, nepoznate pojmove modernoj “izgubljenoj djeci” ali i trgovanje fotografijama djece (pedofiliju), drogu, sponzorušu, vilu, šumskog duha, zeku..dobre ljude, ne možemo ispričati.

No, nadamo se da će oni koji su pogledali predstavu govoriti o njoj; dobro ili loše, svejedno! Bitno je da spomenute teme budu otvorene, da o njima razgovaramo, da objašnjavamo i upozoravamo one do kojih nam je najviše stalo, zbog kojih sve ovo radimo – našu djeci!

Glumci, izvanredno odrađen posao! Profesionalno, sigurno, izvrsno se snalazeći i kad zapne.

Ponosimo se s vama!