Posted on: June 8, 2018 Posted by: sloga Comments: 0
Umjetnost i kultura za mlade, kako projekt “NE ŽIVIŠ SNOVE DOK SPAVAŠ _ PROBUDI SE!” KPD “Sloge” Pakrac i udruge LATICA, tako i projekt “GLUMIM, DAKLE JESAM” Male scene Zagreb, koja se oba provode u Pakracu i namijenjena su mladima od 15 do 25 godina, započeli su svoje aktivnosti.
U našem – SLOGINOM projektu lagano zagrijavanje uz klasični ples na kojemu je sudjelovalo preko 30 mladih, zatim mjuzikl Mamma Mia u Zagrebu, najavljena današnja kazališna predstava i super film u utorak 12.06. u 20 sati… Sve su to animacijske aktivnosti unutar kojih se mladi sudionici upoznaju sa samim projektom i mjuziklom kao kazališnom formom, tražeći svoje mjesto u njemu sukladno afinitetu i želji za novom vještinom, a od sljedećeg tjedna primaju i svoje ljetne zadatke.
Intenzivni radovi na adaptaciji, glume, pjevanja, glazbe, koreografijama plesa, tako i edukacije – započet će na jesen do kada se očekuje da svi sudionici znaju što ćemo i kako raditi.
U projektu Male scene Zagreb, ovaj vikend (subota 09. i nedjelja 10.06.2018.)  kreće druga runda ludih i besplatnih radionica za mlade, a mlađi ili stariji od navedene dobi, neće biti otjerani. Pozvani ste od 9 do 17 sati u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman” u Pakracu, objed je ukalkuliran, biti sudionici ove divne priče; naučiti, otkriti nešto novo u sebi, družiti se. Ako vam se svidi – postat ćete glumac u predstavi koja će se igrati u Pakracu, Daruvaru i Zagrebu.
NEMA ograničenja da ne možete sudjelovati u oba projekta, ako vam vrijeme i volja dozvole. A ono najvažnije – prilika je da ovaj naš prostor popunimo radošću, aktivnostima vas – mladih, na koje se uvijek izgovaramo pravdajući svoje postupke i odluke.
A vi, dragi sugrađani, koji ne pripadate željenoj dobnoj grupi sudionika – sudjelujte prateći nas što možemo učiniti (nadamo se da je tako) umjetnošću i kulturom za naše mlade. I, ne zaboravite pljeskati!