Posted on: April 7, 2022 Posted by: sloga Comments: 0

Cilj: NABAVKA KINO PLATNA za Kino Hrvatski dom

KPD „SLOGA“ Pakrac

Udruga smo koja djeluje od 1936. godine i koja je, nakon izgradnje objekta u vlasništvu (Hrvatski dom), građanima uz ostale usluge pružala usluge kina. Objekt je u Domovinskom ratu potpuno uništen. Obnovu smo završili 2011. godine te nastavili s aktivnostima u kulturi, u radu pretežito s djecom i mladima, a koje su u potpunosti usmjerene zajednici, ne našem članstvu. Naše kino je kroz prvi projekt digitalizacije (HAVC i Ministarstvo kulture i uz pomoć Grada Pakraca) godine 2013. opremljeno digitalnim projektorom te smo od tada nastavili građanima Pakrac i Lipika pružati redovnu uslugu kino programa prekinutu ratom i to na volonterskoj osnovi. Od prosinca 2019. Zaposlili smo kinooperatera (mlada osoba s invaliditetom), a sve preostale poslove i dalje obavljaju članovi udruge bez naknada. U vrijeme otvaranja kina nismo imali sredstva za nabavu kino platna što se podrazumijevalo kao vlastito sufinanciranje. Kupili smo metalne cijevi te sačinili okvir na koji smo napinjanjem postavili pravo kino platno koje prije svakog programa pomičemo – inovacija koja „drži vodu“ već 9 godina!

Ove godine smo po prvi puta ostvarili pravo sufinanciranja sredstvima Ministarstva kulture i medija za nabavku novog kino platna i to u iznosu od 100.000,00 kuna. Tržišna cijena kino platna koje bi dugoročno zadovoljilo potrebe naše publike, a koje pri tome prati i tehnološki napredak na koji naša publika ima pravo kao i svaka druga, iznosi po najpovoljnijoj ponudi koja zadovoljava potrebe: 187.500,00 kn.Da radi nedostatka vlastitih sredstava ne bismo izgubili pravo korištenja sredstava Ministarstva za nabavku kino platna, potrebna nam je Vaša pomoć u provedbi akcije prikupljanja sredstava, ukupno 87.500,00 kuna, što je naš vlastiti udio u nabavci kino platna. Akciju provodimo u ograničenom trajanju od 05.04. do 06.06. 2022. godine, a kako „crowdfunding“ u Republici Hrvatskoj nije baš zaživio, obraćamo se na ovaj način!

Vrijeme akcije ograničavamo radi same realizacije programa nakon njena završetka: postupka nabave, dopremanja i ugradnje koju uvjetuju ugovori, globalna situacija; od transporta do postojanja malo dobavljača u ovoj specijaliziranoj djelatnosti.

Aktivnost 1:

DONACIJA

Pomognete donacijom novčanih sredstava na sljedeći način:

  • ispunite svoje podatke u ugovoru o donaciji i pošaljite na naš e-mail: sloga@kpd-sloga.hr ili putem pošte na adresu: KPD „SLOGA“ Pakrac, Trg pape Ivana Pavla II broj 10, 34550 Pakrac (nakon Vaše uplate isti ćemo potpisati i vratiti na Vašu adresu)
  • uplatite novčana sredstva sa svrhom: donacija – sufinanciranje nabavke kino platna, na naš račun IBAN HR6523400091100231453, model HR00 s pozivom na broj:10-(Vaš) OIB

Na našoj mrežnoj stranici i društvenim mrežama objavit ćemo Vas u Listi donatora i sponzora za kino platno.

Donacija donatoru (darovatelju) predstavlja TROŠAK (izdatak) po Zakonu o porezu na dobit (NN 177/04, 90/05, 57/06, 146/08, 80/10, 22/12) i može biti i porezno priznati rashod (Čl. 7, stavak 7) ako je do 2% ostvarenog prihoda u prethodnoj godini.

Aktivnost 2:

SPONZORSTVO

Sponzorirajte nabavku kino platna na sljedeći način:

  • ispunite svoje podatke u ugovoru o sponzorstvu i i pošaljite na naš e-mail: sloga@kpd-sloga.hr ili putem pošte na adresu: KPD „SLOGA“ Pakrac, Trg pape Ivana Pavla II broj 10, 34550 Pakrac (nakon Vaše uplate isti ćemo potpisati i vratiti na Vašu adresu)
  • uplatite novčana sredstva sa svrhom: sponzorstvo – sufinanciranje nabavke kino platna, na naš račun IBAN HR6523400091100231453, model HR00, s pozivom na broj: 25-(Vaš) OIB

U mogućnosti smo zauzvrat Vašoj dobroti za zaprimljena sredstva iznad 5.000,00 kuna snimiti promotivni spot do 30sek o Vašoj poslovnoj jedinici koji će se prije projekcije filmova emitirati u našem kinu (on screen oglašavanje) najdulje do 31.12.2022. godine. Za uplaćene iznose iznad 3.000,00 kn postavit ćemo vaš logo i link na vašu mrežnu stranicu na www.kpd-sloga.hr, a za manje iznose objaviti Vas u Listi donatora i sponzora za kino platno. Ako niste zainteresirani za ovu vrstu „perka“, molimo isto naznačite u Ugovoru.

Sponzorstvo se smatra troškom prema Zakonu o porezu na dobit (NN 177/04, 90/05, 57/06, 146/08, 80/10, 22/12) u potpunosti (smatra se troškom promidžbe).

Aktivnost 3:

STALNI GOST

  • ispunite svoje podatke u narudžbenici i pošaljite na naš e-mail: sloga@kpd-sloga.hr ili putem pošte na adresu: KPD „SLOGA“ Pakrac, Trg pape Ivana Pavla II broj 10, 34550 Pakrac (primit ćete račun, a nakon uplate „obrazac dolazaka“ na svoju adresu)
  • uplatite novčana sredstva sa svrhom: stalni gost – zakup mjesta za /ime i prezime osobe/K.P., na naš račun IBAN HR6523400091100231453, model HR00, s pozivom na broj:33- (Vaš) OIB

Time ste zakupili mjesto u našem kinu za 100 projekcija po cijeni od 3.000,00 kuna!

Ovom aktivnošću nakon uplate ćete primiti račun i „obrazac dolazaka“ na ime i prezime osobe koju Vi odredite, a koji nije prenosiv i čija aktivacija ovisi o prikazivanju filma (filmove ne projiciramo ukoliko je prisutno manje od 5 gledatelja). Usluga se koristi ovjerom „obrasca dolazaka“ na biljetarnici kina pri svakom dolasku za 100 projekcija u razdoblju do najdulje 31.12.2023. godine od dana uplate.

Aktivnost 4:

TWO FLIES/DVIJE MUHE

  • ispunite svoje podatke u narudžbenici i pošaljite na naš e-mail: sloga@kpd-sloga.hr ili putem pošte na adresu: KPD „SLOGA“ Pakrac, Trg pape Ivana Pavla II broj 10, 34550 Pakrac (primit ćete račun, nakon Vaše uplate utvrdit ćemo termin aktivnosti)
  • uplatite novčana sredstva sa svrhom: stalni gost – zakup mjesta za /ime i prezime osobe/K.P., na naš račun IBAN HR6523400091100231453, model HR00, s pozivom na broj: 44 – (Vaš) OIB

Svojom uplatom iznosa od najmanje 4.000,00 kuna naručujete od nas uslugu kino projekcije (u naselju udaljenom do najviše 15 km od Pakraca, po Vašem izboru, u zatvorenom prostoru koji ima priključak struje/zimi grijanom) dugometražnog filma, komedije, ERŽIKA PLEMENITA (produkcija KPD „SLOGA“). Građane izabranog naselja ćemo obavijestiti putem plakata u Vaše ime o događaju u kulturi koji je za njih besplatan. Na ovaj način pomažete na dvije strane: nama u nabavci kino platna, građanima izabranog naselja kulturnim programom.

Aktivnost 5.

POSJETITELJ – GRAĐANIN

Posjećujte naše programe; od redovnog kino programa, kazališnih , do svih drugih aktivnosti koje nudimo Vama i Vašoj djeci; plešite, pjevajte, glumite, svirajte, učite, stječite nove vještine na radionicama, postanite naš član! Većina nabrojanih aktivnosti su besplatne, ali smo svi svjesni da trošak (objekt i režijski troškovi) postoji. Zato doprinesite svojim dolaskom, idejom, članarinom ili samo pljeskom!

VAŽNE NAPOMENE:

Sve navedene obrasce ugovora (o donaciji, o sponzorstvu, narudžbenice) možete preuzeti na www.kpd-sloga.hr

Tijekom trajanja akcije svakog utorka ćemo objavljivati iznos prikupljenih sredstava.

Osim ovog Otvorenog pisma pokušat ćemo prikupiti sredstava i putem apliciranja na otvorene Javne pozive i natječaje.

Po završetku akcije (7. lipnja 2022.), ukoliko nisu prikupljena potrebna sredstva, Upravni odbor naše udruge će donijeti odluku o daljnjim eventualnim postupcima za zatvaranje financijske konstrukcije, a na rok od najviše 15 dana.

Ukoliko NISMO prikupili dovoljno sredstava za realizaciju ni nakon produženja, vršimo povrat uplata iz aktivnosti 1. (donirana sredstva).

Ako prikupimo sredstava prije predviđenog roka prekinut ćemo akciju.

Ako svejedno prikupimo više sredstava od očekivanog iznosa, ili nam donirana sredstva želite svejedno darivati – zajedno s Vama odlučujemo o namjeni.

SVE OBJAVE pratite na www.kpd.sloga.hr

HVALA!