Posted on: February 6, 2014 Posted by: sloga Comments: 0

Poštovani/a,

pozivamo vas na premijeru dječje predstave u četvrtak 13.02.2014. godine s početkom u 18 sati

 

OPASNOST NA JELOVNIKU

(Hrvatski dom “dr. Franjo Tuđman” u Pakracu)

predstava je prilagođena bajka braće Grimm„Vuk i sedam kozlića“, obogaćena likovima i temama; ekologije, socijalnih vještina i pravilnog reagiranja u slučaju opasnosti – korištenja broja 112.

Namijenjena je djeci od 3 do 10 godina i podržan od strane Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega.

Istoga dana, u prigodi Dana europskog broja 112 (11. veljače) promoviramo i naš CD naslova:

„112 nazovi“

Ova naša priča je puno strašnija od stvarne bajke o vuku i sedam kozlića. Ne započinje preko sedam mora i sedam gora, već tu kod nas u šumama u kojima su ljudi odbacili svoje smeće i zaboravili na njega. Naša priča ima čak dva vuka, ima i vješticu! Ali, ima i dobrog duha Macmalića* koji ima zadatak spasiti svijet, šume od smeća i naše kozliće.

Hoće li uspjeti u tome?

 

Provjerite!

 

pripremila i prilagodila: Dubravka Špančić

uglazbila: Tea Silađi,prof.

koreografija plesnih točaka: Mirna Rončević,

aranžman glazbe: Jozo Jozz Hodak,

specijalni efekti i rasvjeta: Željko Čičak Čičković,

glume (abecednim redom):

Emi Ančić

Nina Babojelić

Ela Bilopavlović

Mia Brkić

Laura Kudrić

Lana Laura Ostrman

Luna Pejša

Tara Porenta

Petar Rodić

Irma Rovazdi

Iva Sommer

Greta Špančić

Lora Tomić

Nika Zelić i

Lara Zelenika

uz sudjelovanje plesačica Sekcije ritmike i plesa KPD „SLOGA“ Pakrac

Dječja amaterska glumačka skupina

KPD„SLOGA“ Pakrac

*Macmalić je, u hrvatskoj mitologiji – narodnom vjerovanju, maleno („mići“ se kaže djetetu od 5-6 godina) biće koje živi u primorskim šumama, točnije na otoku Cresu u hrastovoj šumi Tramontani. Vrlo je lijep i čist. Dobrodošao je i rado će pomoći čovjeku u nevolji iako ponekad čini nestašluke. Živi u škujinama (starim jamama) u kojima ima lijepe mramorne sobe, a u njima odzvanja kada bacite kamenčić. U škujinama Macmalić čuva veeeliko bogatstvo! Jako je osjetljiv na smeće i nered, a ako mu netko baca kamenčiće ili smeće u njegove škujine, onda se zna ljutiti i čovjeka navede na krivi put. Dok šećete Tramontanom kroz tajanstvene labirinte, uz keltske grobnice i rimske građevine, dok nad vama visoko nadlijeću bjeloglavi supovi, a u blizini zaranjaju u plave dubine razigrani dupini, ako uživate u tišini – možete ga čak i čuti; kroz šuštanje lišća hrastova, u vjetru i tupkanju no dupljama stabala. Na Cresu se običavalo govoriti za nekoga tko se obogatio da ima Macmalića na čufitu (tavanu). U Tramontali pokraj Belog ima nekoliko panjeva oko bijele stijene za koje narod vjeruje da su to stolovi na kojima objeduje Macmalić. K nama je u priču došetao s pravim razlogom – jer su nam šume pune smeća, jer je dobar i želi pomoći.