Posted on: February 13, 2014 Posted by: sloga Comments: 0

Jučer je KPD “SLOGA” Pakrac pokrenula aktivnosti osnivanja j.d.o.o. za ugostiteljstvo odlukom Upravnog odbora od 10.02.2014. godine čime, na temelju odredbi Statuta, pokreće gospodarsku djelatnost i jednim svojim dijelom započinje drugačiji rad.

To je jedino moguće legalno rješenja za udruge kao pravne osobe koje se namjeravaju baviti ovom djelatnošću.
Naša udruga, KPD “SLOGA” Pakrac, uz sve aktivnosti koje organizira i provodi ima veliku zadaću brige o prostoru objekta Hrvatski dom “Dr. Franjo Tuđman”.

Imovina je uvijek bogatstvo, ali i ogromna obveza, osobito za ljude koji su okupljeni radi aktivnosti – u našem slučaju kulture i prosvjete. Budući da sami ne koristimo cijeli objekt (postoje još apsolutno prazni dijelovi) dio prostora dajemo u zakup, između ostaloga do sada i prostor caffe bara.

No, ne možemo reći da smo zadovoljni s takvim odnosom, a on nije uzrokovan ni s naše ni sa strane zakupoprimaca, ugostitelja. Ugostitelji moraju zaraditi da bi platili svoje obveze i nešto zaradili, mi pak moramo zaraditi da bi pokrili obveze. Posla nema, promet je loš – novca nema!

No, ulazak u kino kroz hladni i mračni prostor nije nam, kao vjerujemo ni vama, dobro rješenje. Stoga smo odlučili pokušati sami, skromno i polako, opet bez ičega. Imamo samo ogromnu želju i volju, znamo kako se želimo osjećati u kafiću Hrvatskog doma i pokušat ćemo taj ugođaj usmjeriti k vama u nadi da ćete podržati naš rad!