Posted on: April 20, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

Noć knjige, manifestaciju kojom petu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Noć knjige 2016. održat će se u petak, 22. travnja, dan uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Noć knjige 2016. održat će u 223 grada i mjesta diljem Hrvatske, s najvećim brojem programa u Zagrebu (271). Čak 510 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, udruge, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je više od 1000 programa i prodajnih akcija i pogodnosti.

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić.

U gradskoj knjižnici Pakrac svake se godine uključujemo u ovu manifestaciju, a ove 2016. u suradnji s Kulturno prosvjetnim društvom Sloga iz Pakraca i Srednjom školom Pakrac, uz podršku Grada Pakraca. 

Program naše Noći knjige nalazi se u privitku. 

Svi ste pozvani da zajedno čitamo i družimo se u najdužoj i najčarobnijoj knjižničnoj noći! 

 

letak noć knjige 2016