Posted on: April 26, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

U ovogodišnjem programu obilježavanja obljetnice Vojno redarstvene akcije „BLJESAK“ Grad Pakrac je, u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško – slavonske županije, Ogranak Pakrac-Lipik i Udrugom hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, pripremio

PROMOCIJU čitanke priručnika za učitelje i nastavnike

DOMOVINSKI RAT

(„Školska knjiga“ Zagreb 2015., autori: dr. sc. Ante Nazor, dr. sc. Nikica Barić,

Domagoj Novosel, prof., Tamara Janković, prof., Emil Petroci, prof. i Darko Dovranić)

 

Ovaj prvi hrvatski priručnik o Domovinskom ratu, namijenjen učiteljima, nastavnicima povijesti u osnovnim i srednjim školama, ali i svim čitateljima željnima objektivne informacije o tome dijelu hrvatske povijesti, bit će predstavljen u petak, 29.travnja 2016. s početkom u 18 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu – dvorana „Ivan Nemet“ (kat, lijevo).

O važnosti tog jedinstvenog izdanja, koje će vrijednim i iscrpnim informacijama znatno obogatiti nastavu novije nacionalne povijesti, govorit će urednik Deniver Vukelić, prof. a u ime šesteročlanog autorskog tima: dr.sc. Ante Nazor i Darko Dovranić.

Tema Domovinskog rata još uvijek zadire u vrlo osjetljivo područje hrvatske svakodnevice, osobito naše, a cilj je ovom promocijom predstaviti učiteljima i nastavnicima, široj javnosti, znanstveno utemeljenu literaturu, koja je ujedno sadržajno inspirativna i prilagođena najsuvremenijim trendovima metodike nastave.

Ulaz je slobodan, DOBRODOŠLI!