Posted on: February 19, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

HTV će i ove godine na prvom programu (HRT – HTV 1) prenositi dodjelu Oscara, prestižne američke filmske nagrade koja će se 88. put održati u Hollywoodu u Los Angelesu, u noći s nedjelje 28. veljače, na ponedjeljak 29. veljače u dvorani Dolby Theatar.

Naše kino, u želji da Vam očekivanja prijenosa svečanosti dodjele Oscara učini zanimljivijim, prikazat će film SPOTLIGHT (28.02.2016. u 21:00) koji je nominiran za čak 6 nagrada Oscar (kategorije; najbolji film, najbolja režija, najbolji sporedni glumac, montaža i originalni scenarij).

Film je snimljen po istinitom događaju kada su novinari Boston Globea u svom istraživačkom i profesionalnom radu (team Spotlight) uspjeli otkriti lanac pedofilije unutar Katoličke crkve čime su izazvali veliki, čak politički, skandal i za kojega su 2003. godine primili najprestižniju novinarsku nagrada – Pulitzer.

“Spotlight” je film koji svaki novinar mora voljeti. Nije riječ samo o tome da je taj film spomenik dobrom novinarstvu (tako ga je – u vrlo pohvalnoj recenziji – opisao vatikanski L’Osservatore Romano). On je ujedno i novinarski SF, arheologija danas nepostojećeg svemira u kojem je redakcija mogla sebi priuštiti da četiri čovjeka rade “full time” tri velike teme godišnje – preuzeto iz Jutarnjeg lista (18.02.2016.)

Ovaj dobar film, SPOTLIGHT, i cijelu prigodu dodatno ćemo začiniti s malo glamura; osim crvenog tepiha kojim kročite (ako niste primijetili prije) u naše kino,gledatelje častimo pjenušcem prije projekcije!

NOVINARI „Pakračkog lista“ i „Compasa“ imaju slobodan ulaz (javiti se u biljetarnici)!