Posted on: April 25, 2018 Posted by: sloga Comments: 0

Na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u utorak,  24.04.2018. ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila nam je, uz još 10 drugih uspješnih nositelja projekata (Pučko otvoreno učilište Ogulin, Labin Art Express XXI, Studio Pangolin, Udruga marketinških aktivnosti LIMA, Kazalište Mala scena, Savez udruga Rojca, Udruga za ruralni turizam “Đola”, Kulturno-umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić”, Kreativni sindikat, Drugo more) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za sufinanciranje putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade koji je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba u RH, a posebno onih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Naš projekt NE ŽIVI SNOVE DOK SPAVAŠ – PROBUDI SE,  namijenjen je mladima u dobi od 15 do 25 godina, svih kategorija: učenicima, studentima, nezaposlenima, pripadnicima nacionalnih manjina, osobama s invaliditetom …svim mladimakoji na bilo koji način žele sudjelovati u druženju, učenju, kulturno umjetničkom radu i stvaranju veselije i duhovno zdravije klime u našem gradu. Projekt se sastoji od niza zajedničkih aktivnosti i druženja, niza profesionalno vođenih radionica koje će se odvijati u dva modula:

  1. kazalište/mjuzikl – dramske, pjevačke/glazbene, plesačke, kreativne, multimedijalne i druge radionice,
  2. film/kino – radionice za tehničku podršku u kazalištu (zvuk, svijetlo) snimanje videa i montaža /izrada foršpana/, izrada kostima i scenografije..

s ciljem postavljanja na scenu (u svakom smislu) mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ kojega nam je u smislu autorskih prava ustupio veliki umjetnik g. A. Kabiljo.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za naš projekt, koji traje 16 mjeseci vrijedan je 597.694,74 HRK, od kojih sredstava je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.