Posted on: January 24, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

[learn_more caption=”Sudionici akcije – Mom gradu na dar”] SUDIONICI AKCIJE:

a) građani i tvrtke

1. Darko Marelja

2. Elektra Križ, Pogon Lipik

3. Alan Jaković

4. USLUGA d.o.o.

5. Dado Marić

6. Tomica Ivošević

7. Josip Fa

8. Dario Kiš

9. Željka Rodić

10. Tomislav Pokorni

11. Odred izviđača „Pakra“ (Milena Klačmer i vod)

12. Gordana Bojčić Romić

13. Bez Goran

14. Ivan Jakovljević

15. Šume Šugić d.o.o.

16. g. Hala

17. Ljuban Vezmar

18. Zoran Jozipović

19. Josip Valdgoni

20. Dren Stoček

b) članovi KPD „SLOGA“ Pakrac muški tim

1. Marko Matijašević

2. Hrvoje Pavičić

3. Željko Čičković

4. Željko Babojelić

5. Damir Kligl

6. Rinaldo Hrastić

7. Pero Tutić

8. Goran Tutić

9. Filip Kligl

10. Karlo Kligl

11. Grgur Špančić

12. Damir Špančić

13. Miroslav Vacek

14. Čenan Antonio

15. Novinc Davor

16. Tomislav Vacek

17. Zlatko Ančić

18. Zlatko Osmak

19. Davor Novinc

20. Vjekoslav Varat

21. Ivica Špančić

ženski tim

1. Marija Kavajin

2. Mirjana Čenan

3. Ksenija Vacek

4. Marina Ančić

5. Zvjezdana Erjavec

6. Daniela Babojelić

7. Kligl Snježana

8. Dubravka Špančić

9. Ivanka Ristić

10. Dragica Vogrinc

11. Barica Matijašević

Posebna zahvala SVIM građanima i tvrtkama koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ove građanske akcije te članovima: Hrvoje Pavičić, Marko i Barica Matijašević, Marija Kavajin i Mirjana Čenan na najvećem angažmanu i radu.[/learn_more]
Izrada klupa

[learn_more caption=”NOVOST”] Članovi KPD “SLOGA” Pakrac, Marko Matijašević i Hrvoje Pavičić te gosp. Josip Fa koji se akciji priključio na javni poziv, izrađuju po kalupu vlastite izrade (Hrvoje Pavičić i Željko Čičković) betonske nosače klupa kakve je Pakrac nekad imao u alejama kestena. Betoniranje se vrši ručno, jedan element na dan!

U planu je izraditi 14 elemenata za ukupno 7 klupa koje će se unutar ovoga projekta postaviti ispred Doma i biti na raspolaganju svim našim građanima. Istovremeno, g. Šugić priprema hrastove drvene elemente koje će članice KPD SLOGA obraditi i obojati zaštitinim bojama, a ovisno o vremenu, ubrzo će se postaviti i oprema dječjih igrališta koju daruje USLUGA d.o.o.

Damir Kligl u suradnji s Tomicom Ivoševićem i Darijom Kišom koji su se također odazvali akciji, izrađuju metalne koševe. Iako se projekt odvija svojim planiranim tijekom većina vanjskih radova ovisi i vremenskim (ne)prilikama te smo od strane Zaklade SLAGALICA zatražili toleranciju od dodatnih 10tak dana.

Za poslove, čišćenja postojeće živice, sadnju biljaka, postavljanje ograde, klupa, koševa… potrebno nam je 4-5 kontinuirano suhih dana. [/learn_more]

Kulturno prosvjetno društvo „SLOGA“ Pakrac potpisalo je 04.12.2014. godine sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „SLAGALICA“ Ugovor o financijskoj podršci za građansku akciju pod naslovom

MOM GRADU NA DAR

unutar programskog područja; Građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ koja će se podržati ukupnim iznosom od 13.000,00 kn iz sredstava osiguranih po decentraliziranom modelu od strane nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Projekt će se provoditi od 15. siječnja do 19.ožujka 2015. godine upravo s nakanom da bude završen uoči dana Grada Pakraca.

Projektom se namjerava urediti dvorišni prostor ispred objekta Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu koji je u vlasništvu udruge ali evidentno namijenjen svim građanima na korištenje kao oaza zelenila i mira gotovo u samom centru grada.

Spomenuta sredstva utrošit će se na neophodno i neizostavno postavljanje ograde radi sigurnosti boravka i kretanja (osobito djece) sadnju zelenila i postavljanje koševa za otpatke te klupa.

Članovi KPD „SLOGA“ u suradnji s roditeljima čija su djeca uključena u aktivnosti koje se kod nas i s nama odvijaju, pozivaju vas, dragi građani Pakraca i Lipika, da sudjelujete u ovoj hvale vrijednoj akciji kojom uz malo rada i truda uređujemo lijepi dio grada ali i dajemo primjer našoj djeci da valja voditi brigu o okolišu te da puno toga možemo učiniti zajedno.

Svoju dobru volju, prijedloge, vještine i znanja možete prezentirati na prvom susretu i dogovoru u četvrtak 15. siječnja 2015. u 18:30 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, dvorana „Ivan Nemet“ (prvi kat lijevo, druga vrata).

Dobrodošle su nam vještine zanimanja; zidar, stolar, hortikultura i zaštita bilja, električar, novinar… jednakovrijedno kao mama/baka koja peče dobre kolače ili malene ručice koje će pronaći smještaj odbačenom papiru.

 


[button link=”http://kpd-sloga.hr/wp-content/uploads/2015/01/Mom-gradu-na-dar.pdf” color=”lightblue” newwindow=”yes”] Preuzmi pozivnicu[/button]
[facebook]