Posted on: April 30, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

U srijedu, 06.05. 2015 u 20h u Hrvatskom domu “Dr. F. Tuđman” možete pogledati komediju – kazališnu predstavu NEPOZVANI GOSTI, amaterske družine KUGLA iz Nove Gradiške – koja djeluje pri POU Nova Gradiška.

Cijena ulaznice bit će 15,00 kuna a SAV prihod namijenjen je Udruzi za pomoć osobama s autizmom Nova Gradiška.

Gostovanje je rezultat već realiziranog gostovanja Ameterske glumačke skupine KPD “SLOGA” Pakrac koja je prošle subote u Domu kulture u Novoj Gradišci odigrala svoju predstavu “Šta pljuvaš, da pljuvaš?” s istim humanitarnim ciljem.

Udruga za pomoć osobama s autizmom Nova Gradiška djeluje od 2001. godine kada je pri istoj otvoren Odjel za djecu s autizmom, jedini na našem (širem) području, a u suradnji s Centom za autizam u Zagrebu. Tijekom svoga djelovanja udruga se bavila direktnim terapijskim radom s djecom (vrtić) koja dolaze i s našeg područja po 4 puta tjedno, nabavljala potrebne programe za polisenzornu stimulaciju djece (slika, zvuk, tekst) i očekivani “feedback”.
Sredstva, u čijem prikupljanju, ovoj humanitarnoj akciji sudjeluju glumci amateri iz naša dva grada, namijenjena su opremanju novog prostora koji je Udruga dobila na korištenje od Grada Nove Gradiške i gdje planira urediti kabinet za senzornu integraciju.

Odvojiti 15 kuna, pri tome se nasmijati, susresti ljude, porazgovarati … uživati, a da istime činite uistinu dobro djelo – djeluje neodoljivo!