Posted on: May 12, 2017 Posted by: sloga Comments: 0
Predstava o glumcu, iluziji, identitetu BALON Mate Matišića, u režiji Mislava Brečića u kojoj igraju: Krešimir Mikić, Vilim Matula, Ksenija Marinković ili Branka Trlin te Ana Maras Harman ili Judita Franković, ozbiljna je predstava u kojoj je puno smijeha!
Radnja (sažeto); ni sam ne znajući kako, glumac dolazi do susjede i počinje joj igrati komadiće svojih bivših uloga, a zatim i priču iz svog života, o policiji i podzemlju, ne znamo da li stvarnu ili izmišljenu, ali groteskno smiješnu i asocijativno izravno vezanu uz stanje u miloj nam državi.
“Balon” u poznatoj exitovskoj maniri počiva na glumcu, ali ima i podršku duhovitog pisca koji zna skrojiti priču što otkriva mračne pukotine na našminkanom licu svijeta. Uz manje eksponiranu ali uvjerljivu Anu Maras, glavni glumački trio u punoj je formi. Vilim Matula igra glumca na ego-tripu, bahatog, samodovoljnog, suštinski nezainteresiranog, koji oživi u času kad krene igrati razne uloge, među ostalim i sebe samoga. Krešimir Mikić je muž depresivne žene i tu je suzdržan i realističan, no u kasnijoj priči u priči postaje policajac i njegov brat blizanac, šef podzemlja, a ovi su pak odigrani karikaturalno, s puno pokreta i vesele glumačke zaigranosti.
Cijena ulaznice je 45,00 kuna.
POPUST: za organizirane dolaske (škole, udruge, tvrtke) cijena ulaznice je 40,00 kn za najmanje 10 osoba. Kupnju takve ulaznice vrši udruga, škola, tvrtka – njen predstavnik.
o popustima i rezervaciji: sloga@kpd-sloga.hr