Posted on: August 26, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

Prolaze godine otkad rođendan naše Gospe, 08.rujna, nije potpuno radostan a pomalo se prestaje slaviti kao kram, što je nekada bio u Novom Majuru. Slavlje se pretočilo u tugu, s veselog Majura – u tužno Kusonje. Vjerujemo, da nikoga ne treba podsjećati na veliku žrtvu bjelovarskih/pakračkih branitelja u Kusonjima 1991. godine, na njihovu mučeniku smrt.

Prošle godine smo, u programu odavanje počasti, pred premijerno i u društvu filmske ekipe, zahvaljujući HRT-i, članovima i pokojnoj predsjednici Udruge roditelja poginulih branitelja u Kusonjima gđi. Zorici Posarić, prikazali nagrađivani film „Broj 55“.


Ove godine smo pripremili, ponovno s suradnji s HRT-om u produkcijskom smislu, ciklus dokumentarnih filmova koje, htjeli/ne htjeli, svi koji preživjesmo grozote rata volimo pogledati. Predstavit ćemo pozamašni dokumentarni opus najplodnijeg dokumentariste HTVa – Darka Dovranića koji, osim tema Domovinskog rata u 25 godina rada bilježi više od 100 naslova dokumentaraca različite tematike.

Zadranin rođenjem, Darko je sam aktivni sudionik Domovinskog rata koji ne zaboravlja branitelje, stradalnike, kao ni najveće epopeje domovinske povijesti koje uklapa u svoje filmske priče a koje možete vidjeti u Kinu Hrvatski dom od 08.- 10.09.2015.

Program, osim što je dokumentarnog karaktera istine i prikazuje povijesne činjenice (u čak 4 filma s našeg područja) sjeća na događaje i ljude iz naše ne tako daleke prošlosti.

 

DOKUMENT(arcem) domovini - SPOMEN(ik) prijateljima