Posted on: November 25, 2019 Posted by: sloga Comments: 0

BITI IN je elektronska brošura za osobe s invaliditetom nastala u suradnji KPD „SLOGA“ Pakrac i Grada Pakraca uz poticaj Zaklade „SLAGALICA“ iz Osijeka, koju ćemo predstaviti javnosti i objaviti

26. studenoga 2019. u 17,30 sati

u dvorani „Ivana Nemeta“, Hrvatskog doma „Dr. F. Tuđmana“. U izradi brošure, koja sadržava popis prava za naše sugrađane osobe s invaliditetom i kako ih ostvariti na području našega grada, sudjelovali su svi službenici koji u opisu svoga posla imaju ovo područje života, a namijenjena je osobama s invaliditetom i svima nama koji smo zaduženi kao dio zajednice voditi brigu o izjednačavanju svih naših mogućnosti.

Nakon promocije održat će se senzorna projekcija filma „Nevjerojatna pričao divovskojkruški (trajanje 80 minuta) namijenjenog djeci i mladima s poremećajem senzorne integracije koji ovoga puta ne plaćaju ulaznicu!!!! Postoji mnogo poteškoća s kojima se suočavaju djeca s poremećajem senzorne integracije i zato ne sudjeluju često u redovnim programima o kojima mi koji nemamo poremećaj vrlo jednostavno odlučujemo. Svijet je pun podražaja s kojima se djeca ne znaju nositi kako treba, a neki od najčešćih koji čine poteškoće su: glasan zvuk, jako svjetlo, blizina drugih (nepoznatih) ljudi, sjedenje na istom mjestu duže od nekoliko minuta, praćenje brzine izmjene slika, scena… Da kino bude inkluzivno, odnosno dostupno svima, kao mjesto gdje djeca mogu biti ono što jesu – ni dobri ni loši, ni poslušni ni neposlušni – jednostavno svoji bez obzira na poseban ritam i režim prehrane, alergije, autizam, ADHD, bilo kakve poteškoće u razvoju, nastojimo barem jednom godišnje otvoriti kino njima!

Izabrali smo film s malo likova i jednostavnom radnjom, bez naglih i jakih zvukova, bez reklama i dugih najavnih špica. Prigušit ćemo upaljeno svjetlo, smanjiti zvuk, dozvoliti djeci da prošeću tijekom projekcije, da ponesu svoju omiljenu igračku i jednostavno DOĐU U KINO uživati u puno boja žive slike koja stimulira: jednostavno, koncizno i svrsishodno.