Posted on: September 16, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Pakrac-Lipik i KPD „SLOGA“ Pakrac pozivaju Vas na obilježavanje 24. obljetnice najhumanije akcije iz Domovinskog rata

EVAKUACIJA BOLNICE U PAKRACU
(29.09.1991.)

u petak 25. rujna 2015. – Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu s početkom u 17:00 sati

Program:

  • tribina sjećanja sudionika akcije Evakuacija bolnice,
  • multimedijska promocija knjige „Admiralovi zapisi“ ili „O pobjedi i
    ljubavi“ u nazočnosti autora admirala Davora Domazeta – Loše.

 


 

 

Knjiga «Admiralovi zapisi» ili «O pobjedi i ljubavi», autora admirala Davora Domazet-Loše je knjiga koja je posvećena: «Dvadesetoj obljetnici Oluje, operacije koja je simbol hrvatske pobjede i hrvatske opstojnosti. Posvećena je i tristotoj obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.»

Knjiga «O pobjedi i ljubavi», nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu, iako nosi naslov «Admiralovi zapisi», nego je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom, o pobjedi u teškoj političkoj i diplomatskoj bitci na «velikom ratištu».

To je knjiga u kojoj je ispričana priča tko je uistinu bio drug Tito.

To je knjiga koja govori o novom oživljavanju Tuđmanovog političkog nasljeđa.

To je knjiga koja ukazuje, da je prijeko potrebno, da hrvatski narod prestane trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem, i da mu ti isti tutori tumače prošlost, kako bi mu kontrolirali budućnost.

To je knjiga o manje vidljivoj strana Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, ali i post ratovskom «dalekosežnom prožimanju» kojim se nastoji krivotvoriti, i povijest, i događaje u njima.

To je knjiga, koja o pričama o jednom životu, priča priče o dobrim i lošim momcima, o zaslužnicima, ali i o «mangupima u našim redovima». Ne da bi se ovi potonji podaštavali, ne to nikako, nego da se pokaže da čovjek i na zabludu ima pravo, i da to nije grijeh, ali je grijeh u zabludi ustrajati.