Posted on: December 10, 2013 Posted by: sloga Comments: 0

Jučerašnjim programiranjem i puštanjem sustava Dolby surround (zvuk) u rad završena je digitalizacija Kina Hrvatski dom. To je bila zadnja aktivnost opremanja opremom koja je pristigla nešto kasnije od očekivanog. U međuvremenu zvuk koji ste pratili tijekom projekcija tekao je putem našeg dvoranskog razglasa. Za razliku od istoga, Dolby pruža mogućnost zvučne uživancije na svakom sjedištu jednako moćno.

Vrlo kratko podsjećamo da je ovaj projekt HAVCa, Ministarstva kulture, KPD „SLOGE“ Pakrac i Grada Pakraca, dio programa digitalizacije ukupno 29 kina u 28 gradova Republike Hrvatske. Grad Pakrac u digitalizaciju kina uložio je ukupno217.010,09 kuna. Za izvedeni posao priprema u ovoj fazi osobito zahvaljujemo našim volonterima koji su izvršili pripremne radove kabliranja i postavljanja opreme, što je bila naša obveza, pod koordinacijom Joze Hodaka, a osobito: Josipu Neši Kneževiću, Damiru Špančiću i Miroslavu Vaceku. Zahvaljujemo i građanima koji su pomogli oko dovoza potrebnih materijala – ekipi Pakračana koji rade u Požegi, osobito gđi. Vesni Sić.

Tim Kino sekcije, koji se sastoji iz tri dijela: programski, tehnički i operativni, nastavlja volonterski djelovati kako bi na veliko platno dolazili hit filmovi, ali i oni festivalski, dokumentarni, edukativni, a da bismo svi zajedno, pri čemu Vi svojim posjećivanjem kina dolaskom, sačuvali i održali ovaj važni atribut grada.