Posted on: March 7, 2019 Posted by: sloga Comments: 0

U Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u tijeku je napredna filmska radionica, ponovno u režiji  Bacači Sjenki i KPD „Sloga“ iz Pakraca koja se provodi u okviru ESF projekta „Samo nebo nam je granica“. Šesnaestak polaznika iz Pakraca, Lipika i Daruvara okupili su se kako bi nastavili kroz zabavu učiti i promišljati o filmu. Radionice su započele u ponedjeljak, 04. ožujka te traju do petka 8. ožujka 2019. 

Polaznici će do kraja radionice snimiti jedan igrani i jedan dokumentarni film.

Naime, cijela radionica zamišljena je kao pravi filmski set. Polaznici preuzimaju sve potrebne uloge i tako igrajući se postaju filmska ekipa koja zajednički promišlja i dogovara sve potrebno oko scenarija, izrade knjige snimanja, odabira glavnih likova te procesa snimanja svake dogovorene scene. U tom procesu vježbaju kako biti scenaristi, glumci, redatelji, itd. Inspiraciju za scenarije crpe u svojim životnim pričama kojih na radionici ne nedostaje.

Kroz filmski set polaznike vode voditeljice radionice, obje  iz svijeta filma, Marija Georgiev (redateljica, filmska autorica i snimateljica) te Anita Čeko(dramaturginja i scenaristica) koje su zajedno s polaznicima stvorile vrlo opuštenu i kreativnu atmosferu za zajednički rad i umjetničko stvaranje.