Posted on: January 28, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

KPD “SLOGA” će obilježiti na poziv i u suradnji s Klubom mladih AURORA kroz njihovu zelenu akciju u projektu #Gradmladih#pokrenise/UP.02.1.1.04.0087, i Gradom Pakracom, a na postojeću akciju Srednje škole Pakrac predvođenu inicijativom nastavnice Vesne Božić. Akcija DARUJ ČEP priprema se već dulje vrijeme volonterskim radom sudionika i uz pomoć donator; obrt VIOS iz Lipika I METALKO iz Pakraca, a trajat će dok god to mi i vi, dragi sugrađani budemo željeli.

U akciji DARUJ ČEP, kojom obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka, utorak 04.02. 2020.  postavit ćemo na osam lokacija u gradu spremnike za prikupljanje plastičnih čepova (simbolično 13;15 sati pred poslovnicom PBZ d.d. u Pakracu) te sudjelovati na predavanju “Leukemija, znakovi i simptomi” organiziranom za građanstvo (18;30 sati, Hrvatski dom “Dr. Franjo Tuđman”)

DARUJ ČEP je naš doprinos hvalevrijednoj akciji koju je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca pokrenula pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Akcija se proširila u mnogim dijelovima Hrvatskom, a naša Srednja škola u Pakracu, osobito učenici medicinske škole, već dulje vrijeme sudjeluje i prikuplja čepove. Kako dobrota ima moć, tako se akcija iz Srednje škole Pakrac prenosi putem vrijednih i kreativnih učenika i njihovih mentora, naših mladih na cijelu našu zajednicu.

Dišite zdravo, učinite pravo!

Daruj čep – kupi lijek!

Spremišta za prikupljanje čepova bit će postavljena na osam lokacija u Pakracu:

na tržnici kod ulaza na parkiralište,

kod autobusnog kolodvora (ka ulazu u dućan Konzum),

kod dječjeg igrališta pred Hrvatskim domom “Dr. F. Tuđman”

uz stazu ulaza u Osnovnu školu brace Radića,

kod glavnog ulaza u bolnicu,

u blizini dućana SPAR,

pred poslovnicom PBZ-a u Pakracu.

Vas, dragi sugrađani, pozivamo na sudjelovanje u akciji DARUJ ČEP; za zdrav okoliš, za pomoć oboljelima, za divan osjećaj humanosti!