Posted on: January 3, 2024 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

Prvi vikend u 2024. godini (5.1., 6.1. i 7.1.) u kinu nas očekuju filmovi “White Bird: A Wonder Story” i “Night swim”.

U 17:00 sati pogledajte nova adaptaciju bestseler romana White Bird: A Wonder Story, autorice Čuda R.J. Palacio, knjige koja je potaknula pokret #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo. U novom poglavlju ČUDA otkriva se nova strana Julianove priče, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu. Kako bi promijenila njegov život, Julianova baka (Helen Mirren) mu konačno otkriva vlastitu priču o hrabrosti – tijekom njezine mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka (Gillian Anderson) riskirala sve kako bi ih zaštitila. Golubica: Čudesna priča, kao i Čudo prije nje, poticajan je film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.

Žanr: obiteljski

Redatelj: Mark Bomback, R.J. Palacio

Glumci: Gillian Anderson, Helen Mirren, Bryce Gheisar, Ariella Glaser

Trajanje filma: 120 minuta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MOi0b6pk3c8

U 19:00 sati pogledajte horor “Night Swim”. Temeljen na hvaljenom kratkom filmu Roda Blackhursta i Brycea McGuirea iz 2014., u filmu glumi Wyatt Russell kao Ray Waller, bivši bejzbol igrač prve lige prisiljen na prijevremeno umirovljenje zbog degenerativne bolesti, koji se seli u novi dom sa svojom zabrinutom suprugom Eve, kćeri tinejdžericom Izzy i mladim sinom Elliotom. Potajno se nadajući da će se, unatoč svim izgledima, vratiti profesionalnoj igri, Ray uvjeri Eve da će svjetlucavi bazen u dvorištu novog doma biti zabavan za djecu i pružiti mu fizikalnu terapiju. Ali mračna tajna u prošlosti kuće oslobodit će zlonamjernu silu koja će povući obitelj ispod, u dubine neizbježnog terora.

Žanr: horor

Redatelj: Bryce McGuire

Glumci: Kerry Condon, Wyatt Russell, Nancy Lenehan, Ben Sinclair, Amélie Hoeferle, Gavin Warren, Jodi Long, Eddie Martinez

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pcSNqteCEtE