Posted on: May 17, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

Dječja glumačka sekcija KPD “SLOGA” Pakrac pripremila je novu kazališnu predstavu koju će premijerno odigrati u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. s početkom u 19,30 sati – Hrvatski dom “Dr. Franjo Tuđman” u Pakracu.

Predstava je namijenjena djeci i mladima (adolescent/engl.teenager) – onima koji to razdoblje života žive, koji ka njemu putuju i njihovim suputnicima koji im pomažu u oblikovanju stavova, mišljenja, mentalnog sazrijevanja, koji ih ne razumiju baš uvijek ali ih ipak vole.

Razdoblje “bure i oluje” pokušali smo ovim zajedničkim autorskim učinkom naše sekcije prikazati kroz jedan dan(engl. day) s temama koje se nama čine važne; od ocjene, do ljubavi. Spominjemo neke djeliće “dana” za koje možda, vi koji ste zaboravili ili ne želite vidjeti oko sebe, niti ne znate da postoje. Njima gradimo samopouzdanje, samostalnost, osobnost maaačice dalje od vaših očiju.

Da ne bude isuviše “ozbiljno”, a nije niti malo “osobno”, taj naš DAN začinili smo glazbom s ciljem da vas provedemo kroz stilove dobre glazbe. Neke ćemo vratiti u vrijeme, nekima otkriti nove glazbene poligone, neke samo razveseliti ili nasmijati.

U pripremi predstave (tekst i režija: Dubravka Špančić) osim našeg mukotrpnog rada sudjelovao je autorskim uratkom (rap beat) Ivan Ljevaković-Grozni Zgazz uz uvijek dostupnu i vjernu tehničku podršku našeg Joze Jozza Hodaka.

Podržite naš pokušaj, iskorak prema boljem razumijevanju i prihvaćanju, svojim dolaskom i (nadamo se) pljeskom!

P.S. Mislite li da je lako s ovoliko godina napraviti tako glupu facu za plakat? Mislite li da je lako pjevati ovim glasom? Mislite li da je lako stati pred vas i praviti se da mi nije stalo? Mislite li….? Pa bilo bi vrijeme!

 

teenday (Large)