Posted on: May 3, 2018 Posted by: sloga Comments: 0

NE ŽIVIŠ SNOVE DOK SPAVAŠ-PROBUDI SE!“

(UP.02.1.1.02.0194)

naziv je projekta koji će Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirati kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu. Projekt je namijenjen mladima, prvenstveno Pakraca i Lipika (svakako mogu sudjelovati i mladi iz drugih mjesta), u dobi između 15 i 25 godina.

Projekt financira EU iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“, a putem poziva Ministarstva kulture UMJETNOST I KULTURA ZA MLADE (skupina C) ostvarili smo pravo na dodjelu bespovratnih sredstva za provedbu u iznosu od ukupno 597.694,47 kuna, od čega je 85% sredstava EU, a 15% su sredstva Ministarstva kulture iz Državnog proračuna RH.

Od 50 mladih koje želimo kao sudionike u projektu, želimo uključiti u aktivno sudjelovanje barem 25 mladih iz tzv. ranjivih skupina, odnosno uključiti mlade koji su u nepovoljnom položaju: nezaposleni, socijalno potrebiti, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom…. Ne preferiramo ni spol, ni posebne talente, ni super dobre ocjene u školi, već voljnost vas mladi koji ćete sudjelovati pri čemu jamčimo da će nam biti SUPER!

Cilj Projekta je omogućiti mladima stjecanje socijalnih i kreativnih znanja i vještina, razvoj komunikacijskih sposobnosti, ali i razvoj odgovornosti i radnih navika kroz aktivno sudjelovanje na radionicama koje su koncipirane u dva modula: kino/film i kazalište/mjuzikl. Jedan model je malo više na strani umjetnosti i kulture u užem smislu (aktivni rad na pozornici; gluma, ples, pjevanje…), drugi u širem smislu-kao promidžbeni, najavni, izvještajni s mogućnošću umjetničkog izražavanja i kreativnosti; video snimanje i montaže, igra sa svjetlom i zvukom, specijalnim efektima, izgradnja kulisa, izrada kostima… Radimo kroz nama odgovarajuće vrijeme, koje ćemo sa sudionicima utvrditi, prema zajedničkom rezultatu – produkciji i izvedbi mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ za čiju je adaptaciju na „pakrački način“ svoju suglasnost dao veliki autor g. Alfi Kabiljo (autor glazbe i aranžmana) već postojećeg zagrebačkog, hrvatskog baštinskog mjuzikla istog naziva.

Svaki segment izrade našeg mjuzikla iza sebe će imati asistenciju i edukaciju stručnjaka i članova projektnog tima KPD „Sloge“ s ciljem da konačni proizvod bude što kvalitetniji, a sudionici bogatiji za profesionalno iskustvo te osposobljeni za nastavak rada u Udruzi i nakon završetka Projekta ako to žele, odnosno da s novim vještinama krenu u neki novi posao, donesu lakšu odluku za novo aktivno sudjelovanje.

Za više informacija javite se:

voditeljici projekta STEFANI ČENAN – 099 222 13 99 ili cenan.stefani@gmail.com

voditeljici modula kazalište/mjuzikl Dubravki Špančić – 098 412 707 duda.spancic@gmail.com

voditelju modula kino/film Jozi Jozzu Hodaku jozz13@gmail.com

radnoj asistentici u udruzi partneru Latica; Nikolini Novinc ili Marku Laliću na udruga.latica2006@gmail.com

dođite u Hrvatski dom, nađite nas!!!

Sve informacije o projektu, od najava do izvješća o provedenim aktivnostima, pratite na Facebook stranici „Ne živiš snove dok spavaš-probudi se“ i na web stranici KPD „Sloga“ kpd-sloga.hr.