Posted on: November 17, 2015 Posted by: sloga Comments: 0
OTKAZANO!
Glumačka družina Histrion s lektirnim naslovom (Tituš Brezovački)  “Diogeneš” u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman” 17. studenog 2015. u 19 sati.
Komedija, čija se radnja zbiva u gostionici u kojoj pod istim krovom žive dva gospodina – Ferdinand i Hermenegild, koji su zapravo dvojica izgubljene braće koji su se davno razdvojili, a sada žive pod drugim imenima i ne znaju jedan za drugoga. Obojicu ih služi isti sluga, Diogeneš, a radnja komedije počinje povratkom Diogeneša s pošte i njegovim razgovorima sa svojim gospodarima. Bogati Hermenegild puno se dopisuje nadajući se kakvoj vijesti o izgubljenom bratu. Iz Diogenešova razgovora s Ferdinandom saznajemo da je ovaj osiromašio, ali da si prije svega predbacuje odnos prema sinu iz prvog braka, kojega je dao na odgoj čovjeku s kojim je zbog nemara izgubio svaku vezu. Utjeha bi mu bila kada bi barem nešto saznao o izgubljenom bratu…..
Ulaznica: 40,00 kn redovna, 30,00 kn za organizirane dolaske učenika u pratnji nastavnika/profesora.
 

Autor: Tituš Brezovački

Redatelj: Zlatko Vitez

Scenografija: Miljenko Sekulić

Kostimografija: Elvira Ulip

Izvođači-glumci: Ronald Žlabur, Davor Svedružić, Željko Duvnjak, Adam Končić, Slobodan Milovanović, Žarko Savić, Erna Rudnički, Marija Borić, Dinka Vuković i Ana Majhenić