Posted on: April 1, 2021 Posted by: Željka Razumović-Odvorac Comments: 0

KPD „SLOGA“ Pakrac započela je novu aktivnost za djecu i mlade u dobi od 7-14 godina (osnovnoškolci) kojom se prije svega mladima želi približiti te i iz drugog ugla predstaviti, dramsku umjetnost i kazalište. Udruga osniva sekciju KAZALIŠNI ANĐELI! Zadaće KAZALIŠNIH ANĐELA započinju sudjelovanjem u izboru gostujućih predstava i traju sve do razvoja dodatnih zajedničkih aktivnosti za publiku i članove sekcije. Djeca i mladi će učiti i istraživati, preuzeti mjerljivu odgovornost za izvršavanje preuzetih zadataka, jačati svoje samopouzdanje, savladavati tremu prije javnog nastupa, biti potaknuti na kreativni rad.

Biti članom KAZALIŠNIH ANĐELA podrazumijeva samo dob, ustrajnost i volju! Ne postoje ograničenja!!!

Aktivnost započinje u travnju s članovima dramskih skupina, a otvorena je djecu i mlade koji do sada nisu sudjelovali u našem radu.

Što sve čine KAZALIŠNI ANĐELI?

Ni u kom slučaju naši KAZALIŠNI ANĐELI nisu „konkurencija“ ni anđelu čuvaru, niti drugim dragim i dobrim anđelima. Ali, činit će sve da naš boravak u kazalištu bude siguran, obogaćen, ugodan, lijep, da uz svaku predstavu dobijemo svi još više!

KAZALIŠNI ANĐEO će prije svake predstave čitati, istraživati i promišljati najavljeno djelo u koordinaciji s voditeljem, vježbati izvesti svoj javni nastup, a u tehničkom smislu; znati dočekati glumce i publiku; biti domaćin.

Da bi KAZALIŠNI ANĐELI bili pripremljeni i upoznati s obvezama i dužnostima, pripremili smo  radionice na kojima će naučiti i saznati sve ono: zašto, kada, kako? Od javnog nastupa, komunikaciju s glumcima, tehničkim osobljem, publikom, do sudjelovanja (gledanja i analize) same predstave.

Termine radionica ćemo dogovoriti sa zainteresiranima te ih dodatno javno objaviti. Sudjelovanje djece i mladih je besplatno.

Ako i ti želiš postati KAZALIŠNI ANĐEO, u dobi si od 7 do 14 godina – javi se, pitaj!

Prijave primamo do 14. travnja 2021. godine

(sloga@kpd-sloga.hr ili 098 412 707)!

Djeca mogu, djeca hoće, djeca trebaju, djeca žele!