Posted on: February 20, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

Mjesec hrvatskoga jezika – naše pismenosti, kulture i identiteta, a Međunarodni dan materinskoga jezika 21. veljače uzet je kao početak Mjeseca hrvatskoga jezika traje do 17. ožujka (dan objave ‘Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika’ iz 1967. godine) obilježit ćemo I u Pakracu.

Želimo istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te vas pobliže upoznati s našom bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i sjajnom jezičnom poviješću. Hrvatski jezik je prošao burna razvojna razdoblja, ali je unatoč poteškoćama očuvao samobitnost, slobodno se razvija, njime se slobodno govori I piše, a od 01.07.2012. postao je 24. službeni jezik Europske unije.

Ova salonska drama koju ugošćujemo u Hrvatskom domu “Dr. Franjo Tuđman” u Pakracu u četvrtak 27. veljače 2020. u 19 sati uz sufinanciranje Ministarstva kulture RH u programu “Riječi nam se pozlatile”.

obuhvaća čak 8 različitih narječja koja otkrivaju bogatstvo našeg hrvatskog jezika, a predstavit će nam ih Antonija Stanišić Šperanda i Davor Svedružić u režiji Borne Armaninia.

Ulaznica: 40,00 kn (organizirani posjeti s popustom: 30,00 kn)