Posted on: November 29, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

U petak, 23.12.2016. od 20 sati, Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u dvorani „Dr. Ivan Šreter“ slavimo njegov rođendan.

Ivan Šreter je rođen 22.12.1951. godine i za svog života bio je hrvatski domoljub i humanist, junak i mučenik, tragična žrtva neugasive mržnje vječnih neprijatelja hrvatskog naroda i samostalnosti naše države. Zbog iskaza svoje katoličke vjere, ljubavi prema hrvatskoj kulturi i jeziku, nazivan je „klerikalcem“, „prvim do popa“, „neprijateljem režima“ te je kao takav 1987. godine bio osuđen na zatvor radi korištenja hrvatskog jezika, naš dugogodišnji aktivni član, čovjek prijatelj koji nam jako nedostaje.“

Ustrajemo slaviti Ivanov rođendan (bio bi mu 65.) iskazujući time nadu da će spomen Ivice, koji je svoj život posvetio dobroti, nadi i pravednosti, osvježiti sjećanja onih koji znaju kako je i gdje pogubljen, gdje su njegovi posmrtni ostaci te da će savjesno progovoriti.

Tim tragom i u duhu Božića odlučili smo ovu svečanost podignuti razinu više i pomoći Denisu Majoru iz Pakraca koji boluje od Huntingtonove horee. Denisu je potrebna financijska pomoć za kupnju ljekova koji mu uvelike pomažu usporavanje razvoja ove teške bolesti.

Pozivamo vas dragi prijatelji da sudjelujete u duhu Božića – ljubavi i davanja, vjere i milosrđa, a mi ćemo vas počastiti koncertom u kojemu sudjeluju:

plesne skupine i dječja glumačka sekcija KPD „SLOGA“

Ženska pjevačka skupina KPD „SLOGA“

JOZZ i bezimeni bend (etno, romska i makedonska glazba)

klapa STENTORIA iz Daruvara

Sva sredstva prikupljena od ulaznica (cijena je 25 kuna) i eventualnih darova namijenjena su Denisu Majoru za kupnju lijekova.

program se održava unutar programa Grada Pakraca i

Turističke zajednice Grada Pakraca;

Advent u Pakracu“.