Posted on: March 10, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

U Pakracu smo već 2014. godine, prvu godinu rada našeg kina, obilježili tjedan Francuske u Mjesecu frankofonije u suradnji s našim prijateljima iz Lipika – Udrugom hrvatsko francuskog prijateljstva, te svake godine nastojimo podsjetiti na bogatstvo, ljepotu i važnost poznavanja francuskog jezika, kulture. U Hrvatskoj se Frankofonija slavi tijekom čitavog mjeseca ožujka na inicijativu Francuskog veleposlanstva i ostalih frankofonskih veleposlanstava prisutnih u Zagrebu (veleposlanstva
Belgije, Kanade, Maroka, Rumunjske i Švicarske) te Frankofonske zajednice Belgije.Ove godine suradnju ostvarujemo s Veleposlanstvom Kanade uz čiju podršku prikazujemo višestruko vrijedno filmsko ostvarenje na francuskom jeziku:
HOCHELAGA, TERRE DES AMES/ZEMLJA DUŠA – čarobnu dramu o putovanju kroz vrijeme koje obuhvaća osam stoljeća bogate i slojevite povijesti.

Ulaznice na projekciju u četvrtak 12. ožujka 2020. u 18 sati se NE naplaćuju, a poslije iste u foajeu kina uživajte u francuskoj šansoni i zajedničkom druženju s učenicima francuskog jezika Ekonomsko turističke škole iz Daruvara, koji nam dolaze u goste.

sažetak filma:
Silan pljusak pogodio je Montreal, a spektakularna se vrtača otvorila na stadionu Percival Molson usred nogometne utakmice. Stadion je evakuiran, a nekoliko sati poslije postaje zaštićeno arheološko nalazište. Ispod terena otkrivaju se stoljeća povijesti. Mohikanski arheolog Baptiste Asigny počinje istraživati i otkrit će mnogo generacija koje su okupirale ovu zemlju, svaka sa zakopanim tajnama. Baptiste se zatim odluči pronaći ono što je tražio tijekom cijele karijere: ostatke sela Hochelaga gdje su njegovi irokeški preci upoznali francuskog istraživača Jacquesa Cartiera u listopadu 1535.