Posted on: December 8, 2016 Posted by: sloga Comments: 0

Dokumentarni filmovi: OVČARA – neispričana priča i MARATONAC (o Dušku Štrbcu)

Završavajući godinu u kojoj smo obilježili 25. obljetnicu od početka Domovinskog rata, nastanka 76. bataljuna, velebnih osloboditeljskih akcija  i u kojoj smo se s pijatetom prisjetili mnogobrojnih žrtava, Grad Pakrac  vas poziva da u ponedjeljak  12. prosinca 2016. u 17:00 sati sudjelujete na premijeri  dokumentarnih filmova u društvu autora:

  1. OVČARA – neispričana priča“ u režiji Vladimira Andrića, a po najavi Nikole Kajkića, scenariste i predsjednika Nacionalnog sindikata policije te uz svjedočanstvo jednog preživjelog svjedoka logora Ovčara (Vukovar). Film govori o zločinu koji se dogodio 20.11. – od 17 sati do 21.11.1991.-1 sat, unutar kojeg vremena je ubijeno 276 osoba. Tragamo za još 76 osoba. Od 300 zarobljenih, najmlađa smrtno stradala osoba bila je 15, najstarija 84 godine.

 

  1. „MARATONAC“ – epizoda iz serijala „Priče o veteranskom uspjehu“ posvećenog braniteljima koji su usprkos PTSP-u pronašli novi smisao u životu, autorice Biljane Čakić te scenarise i autora Srećka Karića. Ova epizoda govori o našem sugrađaninu i prijatelju, branitelju Dušku Štrbcu iz Prekopakre koji je započeo trčati maraton u sjećanju na svog brata Vencu i brojne poginule prijatelje, čiji duh i životni stav inspirira od umjetnosti prepoznavanja alrauna do zaraznog sportskog, zdravog poticaja trčanja maratona.

Projekcije će se odvijati u dvorani „Dr. Ivana Šretera“ – Hrvatski dom „Dr. Franje Tuđmana“, u Pakracu (kino) a ulaz svim posjetiteljima je besplatan!

 

za-grad