Posted on: June 9, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

Projekt kojega KPD „SLOGA“ Pakrac provodi u partnerstvu: Osnovna škola braće Radića (niži razredi) i Muzej Grada Pakraca, je likovno edukativni projekt čije se aktivnosti realiziraju kroz kreativni proces suradnje učenika, nastavnika, djelatnika Muzeja, volontera, vanjskih stručnjaka, slikara amatera, ali i obitelji, u nastanku crtanog filma.

Kroz projekt izrađujemo CRTIĆ – priču o gradu, a on postaje instrument koji naš grad predstavlja kao značajni subjekt hrvatske povijesti.

U projektu, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, do sada je osmišljen i izrađen scenarij crtića, njegov glavni lik je mladunče kune – BANCHI (od „banovac“). Pripremljen je tzv. storyboard, a u tijeku je crtanje likova – nastavnici predstavljaju priču, učenici vizualiziraju likove i crtaju ih olovkom.

Pozivamo vas, dragi sugrađani (volonteri, slikari amateri) nacrtajte (olovkom B2 na običnom bijelom papiru (80g) formata) i donesite i vi svoj prijedlog – po ovom tekstu:

Banchi je najmlađe mladunče majke kune koja živi na Kalvariji nadomak Tri križa. Danas mu je rođendan, a slavi ga sa sekom i bracom očekujući krišku majčine najslasnije torte sa šumskim jagodama. Banchi ima maleni tamno smeđi nosić, gotovo uvijek nasmiješeno lice, crvenkasto krzno sa zlaćanim ukrasima, malene uši, brčiće i radoznale crne velike oči,a zubići mu još nisu svi na broju niti oštri i veliki kao u njegove majke.“

HVALA!

U prirodi mladunče kune izgleda ovako: