Posted on: March 23, 2015 Posted by: sloga Comments: 0

[box] NOVO! U srijedu, 01. travnja 2015. od 12 do 13,30 sati u sklopu edukativnog programa BICIKLOM U KINO svi naši građani besplatno mogu registrirati svoj bicikl! Djelatnici PP Pakrac za tu potrebu trebaju Vas s osobnim podacima i Vaš bicikl![/box]

Iako je u svom originalnom izdanju Državni pedagoški standard osnovnoškolskog obrazovanja podrazumijevao učenje plivanja i vožnju biciklom za učenike 2. i 3. razreda kao obavezne, iste su, radi štednje, ukinute. Na temelju zakona djeca mlađa od 9 godina ne smiju voziti bicikl po cesti, a samostalno smiju tek s navršenih 14. Zabranjeno je prevoziti drugu osobu stariju od 8 godina na biciklu, osim ako osoba koja vozi nije starija od 18 god i ako bicikl ima posebno sjedalo za svaku osobu, držač za ruke i pedale. Djecu mlađu od 8 godina dozvoljeno je prevoziti u posebnim sjedalicama. S druge strane, djeca sama žele voziti bicikl, od onoga na tri kotača, pa do „pravoga“ već u ranoj dobi što je zdravo, motorički opravdano, potrebno. Učenje vožnje bicikla je veliki korak u dječjem životu. Bicikl, djetetovo prvo vozilo, je izvor ponosa i simbol neovisnosti i slobode. Ipak, prečesto su djeca ozbiljno ozlijeđena ili ubijena, kad se ne pridržavaju osnovnih pravila sigurnosti na biciklu, ne poznaju prometne znakove niti zakone. Naučimo ih!

radionice i film

U suradnji s Policijskom postajom Pakrac dio tjedna Proljetnih praznika posvećen je djeci (4-12 godina); edukacija o prometnim znakovima, integracija biciklističkog prometa u gradski promet, sigurnost biciklista.  Radionice će se odvijati svakog dana poslije filmske projekcije koja započinje u 10,30 sati.

30.03.2015.                    Čarobnjakov šešir                                       radionica: prometni znakovi

31.03.2015.                     Čudnovata šuma                                         radionica: prometovanje biciklom u gradu                                                                                    (prevencija povreda, zakoni/kazne)

01.04.2015.                    Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

 

Poštujte naše znakove           radionica: biciklistički poligon

Prijave sudionika na sloga@kpd-sloga.hr

Cijena (cjelovit program) 20,00 kn po sudioniku

[facebook]