Posted on: October 15, 2013 Posted by: sloga Comments: 0

Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“

od 10. do 12. siječnja 2014.

Ako raspoznajete boje, nekad ste nešto nacrtali ili ste samo poželjeli isto učiniti, kandidat ste za naš A-kvarel tečaj!

Kroz tri dana, intenzivnim i predanim radom poznati hrvatski akvarelist MILIVOJ SVOBODA prenijet će svoje stručno, tehničko i umjetničko znanje za Vašu novu hobby vještinu.

Cijena A-kvarel tečaja iznosi 85,00 kuna po osobi, a podrazumijeva stjecanje osnovnih akvarel vještina, sve potrebne materijale (podloge, akvarel papir, profesionalne kistove i boje) kao i potvrdu o sudjelovanju! Radovi koje sačinite vaše su vlasništvo!

Popust na sudjelovanje roditelja s djetetom 20%. Provedite ugodne trenutke zajedno!

Prijave na: sloga@kpd-sloga.hr  ili  telefonom 098 412 707 (D. Špančić) primaju se do 20. prosinca 2013. godine. A-kvarel tečaj će se održati ukoliko bude najmanje 15 polaznika!

Akvarel je slikarska tehnika koja upotrebljava vodene boje a njome se slika prozirno, da se vidi podloga. Često se prije slikanja crta olovkomono što se želi naslikati, pa se onda to vidi ispod prozirne (prozračne) boje. Akvarelom su slikali poznati impresionistički slikari među kojima su najpoznatiji: Claude MonetPierre-Auguste RenoirEdgar DegasVincent van Gogh, a u hrvatskoj povijesti umjetnosti najznačajniji su akvareli slikarice Slave Raškaj (1877. – 1906.).