Posted on: November 17, 2020 Posted by: sloga Comments: 0

U suradnji s Udrugom MALA OPERA iz Zagreba, nositeljem projekta kojeg sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“, ostvarujemo online projekt, koji je prvotno bio planiran LIVE u travnju ove godine, za djecu od 4 do 14 godina s primarnim ciljem upoznavanja djece s operom, s klasičnom glazbom, glazbenom edukacijom. Projektom se potiče sluh kao izvor najrazličitijih senzacija, potiče svijest za razvijanjem sposobnosti izražavanja i stvaranja te vrednovanja umjetničkog djela, ali se nadasve stvara novi naraštaj glazbene publike.


Operom CRVENKAPICA činimo otklon od dominantnih koncepcija, uvodimo novu umjetničku i kulturnu praksu, istražujemo put u klasične forme i sadržaje suvremenim pristupom.


ODGAJATELJI, NASTAVNICI, RODITELJI

iz ove i ovakve priče možete s djecom, uz glazbenu kulturu razviti; prirodu i društvo, hrvatski jezik, likovnu kulturu, doprinijeti mentalnom zdravlju djeteta, poigrati se i učiniti svijet ljepšim… Baš kao i mi!

Libreto, glazbena adaptacija i režija Zdenko Niessner
Glazbeno voditeljica i producent Danijela Petrić

Scenografija Gordana Bakić Vlahov

Koreografija i scenski pokret Sandra Banić Naumovski; Asistent koreografa Mea Marija Glasnović

Slikarska izrada scenografije Marina Marić, ak. slikar, Damir Medvešek, ak. slikar

Izvode: Marijana Cirkveni – Crvenkapica; Zdenko Niessner – Vuk; Danijela Petrić – klavir, na glazbene motive Jacquesa Offenbacha

Majstor zvuka Dino Čosić; Majstor svjetla Dominik Lenac